Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
16. 12. 2015,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović selektor

Sreda, 16. 12. 2015, 12.00

8 let

Slovenija najbolj ustvarjalna, a najmanj agresivna

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Točno, po imenih vem, kdo so igralci s pravim značajem, ki bodo pravi, ko bo težko," je prepričan selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović.

Veselin Vujović je selektor rokometne reprezentance pol leta. Je naloga lažja ali težja od pričakovanj? "Podobno kot v drugih službah obstajajo dobri in slabi dnevi. Strah me je postalo, ko so se začele vrstiti poškodbe vratarjev, v zadnjih nekaj dneh sem dobival informacije o poškodbah Dragana Gajića, Darka Cingesarja, Maria Šoštariča, ki ju muči gleženj. Po drugi strani verjamem, da so podobne težave tudi v drugih reprezentancah. V vsakem primeru sem zadovoljen, srečen in ponosen, da sem slovenski selektor," pravi nekdanji najboljši rokometaš na svetu.

V preteklosti je vodil Makedonijo ter Srbijo in Črno goro. Vzporednice je težko vleči, ampak … "Slovenija je od reprezentanc, ki sem jih vodil, najbolj ustvarjalna. Ima najbolj rokometno izobražene igralce, po drugi strani pa so morda Slovenci najmanj agresivni. Moja naloga je, da vse to vključim. Na turnirju v Nemčiji nam je to v določeni meri uspelo, še si bomo prizadevali za to."

Priprave na evropsko prvenstvo se začnejo v nedeljo, na njegovem seznamu pa so praktično vsi najboljši igralci z izjemo poškodovanih vratarjev Primoža Prošta in Aljoše Rezarja.

Življenje in značaj

V svojih klubih ima rad nekaj nacionalnega kolaža. V Zagreb je tako v zadnjih mesecih pripeljal Srba in Makedonca. A po drugi strani je Vujović že na začetku mandata dejal, da ni privrženec naturalizacije, in takšno mnenje ima še vedno: "Rajši bi bil tretji s takšno ekipo kot drugi s tremi okrepitvami." V ekipi pa je zanj značaj izjemnega pomena.

"Življenje je, ko padete in vstanete. Značaj pa je, ko padete, vstanete in greste naprej. Točno, po imenih vem, kdo so igralci s pravim značajem, ki bodo pravi, ko bo težko, in tisti, glede katerih je vprašanje, kakšni bodo. O imenih pa ne bi govoril in upam, da mi tudi ne bo treba," je sklenil Vujović.

Ne spreglejte