Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2013,
9.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Rusija četrtfinale polfinale

Sreda, 23. 1. 2013, 9.41

7 let, 12 mesecev

Slovenci dosanjali polfinale, čakajo jih Španci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski rokometaši so v Barceloni spisali zgodovino. V četrtfinalu so premagali Ruse in se uvrstili med štiri najboljše reprezentance na svetu! V petek jih čaka polfinale s Španci.

Savdska Arabija, Južna Koreja, Poljska, Belorusija, Srbija, Egipt in Rusija. Slovenski rokometaši z zmago v četrtfinalu ohranjajo niz neporaženosti in z zlatimi črkami pišejo zgodovino slovenskega rokometa. V tekmo z veliko Rusijo, ki v zadnjem času igra precej hiter in moderen rokomet, so sicer krenili slabo. Trikratni svetovni prvaki so si v prvem delu prvega polčasa ustvarili že pet golov prednosti, a četa Borisa Deniča se je zbrala in se do polčasa, ne le vrnila v igro, na odmor je odšla z celo minimalno prednostjo (14:13). Z igro, razen nekaj slabših minut, so navduševali tudi v drugem delu (vodili so že s plus pet), a žilavi Rusi, igrali so precej grobo, so se vselej vrnili. V slovenskih vratih je zopet blestel Primož Prošt, napad pa je poskrbel, da se je mreža Rusov zatresla enkrat več od slovenske. Spet so poskrbeli za živčno končnico, ki se je spet končala dobro. Končnih 28:27 je bilo zelo sladkih. V Barceloni so tekle solze sreče. Podroben potek tekme si oglejte na dnu strani.

Čeprav so pred tekmo veljali za favorite so Španci, gostitelji prvenstva in nasprotniki Slovenije v polfinalu, zmago izvlekli šele v zadnjih osmih minutah dvoboja z Nemčijo. Mladi in motivirani Nemci so se dolgo borili, bili že dva zadetka spredaj, na koncu pa zaradi sijajnega Aguinagaldeja, Tomasa in vratarja Sierre morali priznati poraz. Tekma je bila torej precej bolj napeta kot kaže rezultat 28:24. Danska je Madžare v prvem polčasu razbila, do polfinala pa se prebila po infarktni končnici, bi lahko dejali za tretji sredin polfinale. Četa Ulrika Wilbeka si je prednost proti neugodni Madžarski z Laszlom Nagyjem na čelu ustvarila v prvem delu, na koncu, ko je Nagy minuto in pol pred koncem zadel 26:27, pa se je zdelo, da je lahko na vidiku celo preobrat.

Češnjo na smetano četrtfinalnih obračunov pa so dali Francozi in Hrvati. V ponovitvi olimpijskega finala so bili tokrat boljši naši južni sosedi. Vodili so domala skozi celotno srečanje in koncu slavili s 30:23. Na obračunu se je najbolj izkazal Domagoj Duvnjak (10 zadetkov). K hrvaški zmagi je veliko prispeval tudi vratar Mirko Alilović. Aktualni svetovni in olimpijski prvaki so s prvenstvom zaključili, izbrance Slavka Goluže pa v polfinalu čakajo Danci.

Ne spreglejte