Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
11. 5. 2014,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenj Gradec 2011 rokomet

Nedelja, 11. 5. 2014, 12.53

8 let

Škofja Loka po najhitrejšem mogočem postopku spet v eliti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Škofjeloški navijači se veselijo. V dvorani Poden se bo v prihodnji sezoni spet igral prvoligaški rokomet.

Bil je november leta 2011, ko je "stari" škofjeloški klub odigral zadnjo prvoligaško tekmo. Finančna bremena so bila pretežka, slovito rokometno središče je klecnilo pod njimi, Ločani so izstopili iz lige, klub pa je šel v stečaj. Ob razumevanju upnikov so igralci mlajših selekcij lahko prestopili v novoustanovljeno društvo Loka 2012, ki je finančno brezmadežno začelo z ničle.

Lanska sezona je prinesla prepričljivo zmago med drugoligaši, letošnja že napredovanje med prvoligaše. Ločani, ki so oziroma bodo v treh sezonah igrali v treh različnih ligah, so si ga dokončno zagotovili v 21. krogu po zmagi nad Slovenj Gradcem 2011, prav tako novim prvoligašem in prav tako naslednikom finančno zablodelega predhodnika. Temperaturo navdušenja v zelo lepo napolnjeni dvorani Poden je na derbiju izmeril tudi Sportal.

"Čustev je še vedno preveč. Za nami je izredno težka tekma. Slovenj Gradec je prišel k nam sproščeno, saj je bil že pred tekmo prvoligaš. Mi smo čutili pritisk. Naš načrt je bil zgornji del lestvice, a smo ga presegli. Priložnost smo zgrabili z obema rokama. Vesel sem za fante in jim čestitam. Garali so, zaslužili so si, da gremo v prvo ligo," je le nekaj minut po koncu tekme razlagal loški trener Robert Bradeško.

Tekma je bila napeta, obe ekipi sta največ vodili za tri gole. A končnica je bila obarvana v loške zeleno-rumene odtenke. Tudi po zaslugi obramb Anžeta Vrbinca in zadetkov Darka Cingesarja. Za razprave o prihodnosti še ni nastopil čas. A velikih nakupov v Škofji Loki ne bo. Preteklost je in mora biti dovolj poučna. Loški adut je tudi izvrstna mladinska šola, saj so bili v tem pogledu v lanski sezoni slabši le od Celja. Vsekakor pa je vrnitev dveh tradicionalnih središč, gorenjskega in koroškega, izvrstna prvoligaška popotnica za prihodnjo sezono.

Ne spreglejte