Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
6. 6. 2013,
9.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sevnica

Četrtek, 6. 6. 2013, 9.02

6 let, 7 mesecev

Sevnica ostaja, čeprav je izpadla, Koper čakajo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šmartno in Dol pri Hrastniku prihodnjo sezono gotovo ne bosta igrala v 1. NLB Leasing ligi, čeprav si je najprej en, nato pa še drugi klub to pravico pridobil. Ostali klubi čakajo Koper.

Prvič po končani sezoni so za isto mizo sedli predstavniki rokometnih prvoligašev. Bistvo razgovorov se je sukalo okrog pogleda v prihodnost in sezone 2013/14. Dol pri Hrastniku se je po odpovedi Šmartna tudi uradno zahvalil za povabilo v prvo ligo, zato pa je svoj lonček pristavila Sevnica, ki bi sicer kot 11. zasedba minulega prvenstva izpadla, a bo prvoligaš tudi prihodnjo sezono. Klubi so torej ugotovili, da jih sicer je 12, ampak to še zdaleč ne pomeni nemotenega začetka lige. Čeprav je Cimos Koper oddal prijavo vanjo, ga zaradi vrtinca dolgov obkrožajo številni vprašaji. Načrtovana poteza s pavšalnim poplačilom 25 % obveznosti se ni izšla, tudi druga ponudba ni rodila sadov. Kasneje se je začelo natančno pregledovanje računov s ciljem dejanske diagnostike dolga. Čas pa neusmiljeno teče, kaj se bo zgodilo, če Koprčani dejansko ne bodo uspeli najti dogovora s svojimi upniki? Predstavnika Cimosa, ki bi pojasnil aktualno dogajanje, na srečanju prvoligašev ni bilo, zato so ostali lahko le stikali glave in iskali potencialna nadomestila. Dogovorili so se, da se znova dobijo 17. junija, ko bodo morda koprske perspektive izrisane v jasnejši obliki. Prvi naslednji kandidat za prvo ligo je Slovenj Gradec 2011, v zadnji sezoni 1.B-lige četrta zasedba, a tam mrzlično iščejo pokrovitelja. Naslednje v vrsti pa je Krško, v lanski sezoni zadnja ekipa lige. Ključni dejavnik je, da ekipa, ki bi potencialno nadomestila Koper, če bo - v dobro rokometne igre srčno upamo, da ne - treba, to vedela čim prej. Pripravljati in še prej sestavljati ekipo za eno ali drugo raven tekmovanja je seveda nekaj povsem različnega. Seveda teden dni pred začetkom prvenstva nikogar ni mogoče potrepljati po rami z vprašanjem, ali bi morda stopil korak višje. Zato so klubi sklenili, da v Slovenj Gradcu in Krškem poizvedo, kako je z njihovim zanimanjem za prvo ligo. Na Koroškem se ozirajo za sponzorsko in/ali občinsko pomočjo, sicer bi bili pripravljeni vstopiti. Zainteresirano pa je tudi Krško, a seveda ne tik pred dvanajsto.

Še to: združenje, ki ga je začasnemu nasledniku Martinu Hebarju predal Dušan Šiško, je z zadovoljstvom ugotovilo, da je tekmovanje sklenilo vseh 12 klubov, kar v minulih letih niti slučajno ni bila vselej praksa, povečala pa se je tudi plačilna disciplina, kar zadeva stroške tekmovanja.

Ne spreglejte