Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
13.48

Osveženo pred

2 uri, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Natisni članek

slovenska ženska rokometna reprezentanca Elizabeth Omoregie Dragan Adžić Nena Černigoj

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 13.48

2 uri, 29 minut

Selektor Dragan Adžić razkril seznam

Elizabeth Omoregie ni na seznamu, Nena Černigoj mora na operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
EHF Euro2022: Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Elizabeth Omoregie | Elizabeth Omoregie bo prihodnji teden izpustila priprave. | Foto Grega Valančič/Sportida

Elizabeth Omoregie bo prihodnji teden izpustila priprave.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Konec novembra žensko rokometno reprezentanco čaka nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji, Švici in na Madžarskem. Selektor Dragan Adžić je razkril seznam igralk za drugi cikel priprav prihodnji teden. Zasedba je precej spremenjena, na seznamu ni niti Elizabeth Omoregie, ki je v soboto v dresu Bukarešte krimovkam nasula osem golov.

Liga prvakinj: Krim Mercator - Bukarešta
Sportal Krimovke prvič v sezoni brez zmage

Ženska izbrana vrsta se bo zbrala še drugič v novi sezoni in obenem zadnjič pred začetkom sklepnih priprav. Prve treninge je opravila septembra, ko se je zbrala prvič po premiernem nastopu na olimpijskih igrah, po katerih so se od dresa z državnim grbom poslovile številne nosilke igre.

Prenovljena ekipa Dragana Adžića ni pustila ravnodušnega, navdušila ga je z energijo in delovno vnemo, so zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije (RZS).

Neno Černigoj čaka operativni poseg

Črnogorski strokovnjak je tokrat na priprave povabil 19 igralk. V primerjavi s septembrsko akcijo je na seznamu kar nekaj sprememb. Na pripravah tokrat ne bo mlade, 20-letne zunanje igralke Nene Černigoj, ki si je na evropski tekmi Mlinotesta Ajdovščine minulo soboto poškodovala roko in jo ta teden čaka operativni poseg.

Nena Černigoj si je poškodovala roko. | Foto: www.alesfevzer.com Nena Černigoj si je poškodovala roko. Foto: www.alesfevzer.com

Obenem bo tudi ta del priprav izpustila Elizabeth Omoregie, ki je v soboto v ligi prvakinj z Bukarešto gostovala v Ljubljani proti Krimu in dosegla osem zadetkov, saj ji po informacijah krovne slovenske zveze udeležbo še naprej onemogoča kronična poškodba kolena.

Na drugi strani si je prvi vpoklic na reprezentančne priprave prislužila 24-letna levokrilna rokometašica Ana Jeras, ena ključnih posameznic velenjske ekipe. Po daljšem premoru bosta na pripravah znova sodelovali vratarka Karin Kuralt in zunanja igralka Ivona Barukčić, ki se je v novi sezoni na igrišče vrnila po hudi poškodbi kolena.

Adžičev seznam sestavljajo še krilne igralke Ema Abina, Maja Svetik, Ema Marija Marković, Živa Čopi in Elena Erceg, zunanje igralke Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Ana Abina, Ema Hrvatin, Erin Novak in Špela Bajc, krožne napadalke Nataša Ljepoja, Valentina Tina Klemenčič in Lana Puncer ter vratarki Maja Vojnović in Dijana Đajić. Erceg in Puncer se bosta med pripravami udeležili tudi dejavnosti mladinske reprezentance, ki bo reprezentančni teden izkoristila za dve pripravljalni tekmi.

Adžić povabil tudi nekaj novih imen

Dragan Adžić bo prihodnji teden vodil priprave v Ljubljani. | Foto: Bor Slana/STA Dragan Adžić bo prihodnji teden vodil priprave v Ljubljani. Foto: Bor Slana/STA "Za razliko od septembra bo tokrat na reprezentančnih pripravah prisotnih nekaj novih imen. Na mestu levega krila sem vpoklical Ano Jeras, saj želim preveriti raven njenega rokometnega znanja v primerjavi z ravnjo, ki je potrebna za člansko reprezentanco. Glede na to, da bodo sočasno potekale tudi priprave mladinske reprezentance, sem na seznam dodal tudi vratarko Karin Kuralt. Zaradi poškodbe Nene Černigoj sem vpoklical še Ivono Barukčić. Vse druge so bile poleg že septembra, ko so opravile vse predvidene dejavnosti ter pokazale velik potencial, ki ga premorejo," je ob razkritju seznama dejal Adžić.

Reprezentanca se bo za drugi ciklus priprav zbrala v ponedeljek in ga do sobote v celoti preživela v Ljubljani. "Z energijo, ki jo je ekipa pokazala septembra, želimo nadaljevati tudi prihodnji teden," je za RZS še dejal selektor.

Do prve tekme na euru bo Slovenke ob vstopu v priprave ločilo dobrih šest tednov. V četrtek, 28. novembra, bodo v Innsbrucku prve slovenske tekmice svetovne podprvakinje in zadnje olimpijske zmagovalke, Norvežanke. Z vmesnim dnevom premora bosta sledila še obračuna s Slovaško in sogostiteljico tekmovanja, Avstrijo. Napredovanje na Dunaj si bosta zagotovili najboljši dve ekipi skupine.

Ne spreglejte