Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
25. 1. 2015,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boris Denič selektor slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 25. 1. 2015, 22.13

8 let

Selektor Boris Denič: Ekipa je delovala, kot si želim. Kot eno.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velik kamen se je odvalil od srca rokometnemu selektorju Borisu Deniču, ko je Slovenija premagala Makedonijo in se uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva v Katarju.

Izjemno veliko je bilo za Slovenijo na kocki pred tekmo osmine finala svetovnega prvenstva z Makedonijo. Čeprav Slovenci v skupinskem delu niso blesteli, so se pred izločilnimi boji odzvali vrhunsko. Vodili so skoraj vso tekmo, zdržali psihološko in fizično, zato nadvse zasluženo čakajo na zmagovalca tekme med Francijo in Argentino. Z vstopom v četrtfinale so se izjemno približali tudi uvrstitvi na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

"Najprej bi čestital fantom, da smo staknili svoje razposajene glave in skoraj do konca zdržali brez odzivov na karkoli, kar se je dogajalo na igrišču. Tekma je bila težka, bolj psihološko kot fizično. V tem elementu smo bili veliko boljši od Makedonije," je s kar nekaj olajšanja v glasu po srečanju razlagal selektor Boris Denič.

Brezkompromisno in modro

Selektor je končno dočakal podobo ekipe, kakršno si želi. Vsi za enega, eden za vse. Brezkompromisno in modro: "V zelo kratkem času smo prebrodili težave, ki so nas pestile od začetka priprav do danes. Naredili smo vse, kar smo si zadali. Fantje so si to zaslužili. Zdaj je lahko biti pameten. Nekaj se je zgodilo. Hvala bogu, da se je v pozitivni smeri. Če se ne bi na ta način, potem ekipa tudi tokrat ne bi delovala, kot želim. Kot eno. Fantje so se resnično borili, si pomagali, se vračali, skušali popravljati napake soigralcev. Rezultat je tukaj."

Čeprav četrtfinale Slovence čaka šele v sredo, kakšnega posebnega veseljačenja ne bo. Nekaj pa vendarle. "Kaj to pomeni proslaviti? Eno pivo? Eno pivo v življenju ne pomeni nič, če je ob pravem namenu in trenutku. Verjetno je pravi trenutek za to," je odvrnil selektor še vedno četrte reprezentance na svetu, ki se ni spuščal v analizo sojenja: "Rezultat je 30:28 za Slovenijo, pa pika."

Jure Natek zabijal, Gorazd Škof branil

V končnici je slovenski napad v vlogi eksekutorja vodil Jure Natek, ki na prejšnjih tekmah še zdaleč ni vselej blestel, tokrat pa zabil zadnje tri slovenske zadetke. Vsak po svoje je potrdil zmago.

"Bil sem dovolj trmast. Dočakal sem ga v pravem trenutku. Pravzaprav ne jaz, ampak ekipa. Jure je dal, kar mora dati na vsaki tekmi. Zadovoljen sem, da je tako. Potrebovali smo njegove gole. Ko človek ne vidi izhoda, on zabije. Na prejšnjih tekmah tega ni bilo, prišlo je v pravem trenutku. Zato pa je Jure Natek državni reprezentant," se je Deniču obrestovala vztrajnost z levorokim članom Magdeburga.

V vratih je blestel Gorazd Škof, ki je tokrat dobil polni odmerek minutaže, a nekaj je pri vratarskem učinku selektorja vseeno nekoliko presenetilo.

"Gorazd je branil dobro. Ampak branil je tisto, česar se ni pričakovalo, da bo. Pri nekaterih drugih strelih mu ni šlo. Ne moremo mu zameriti, saj ima bistveno več obramb kot tekmečeva vratarja," je sklenil Denič, ki je prosil vsaj za "pet ur" miru, kar zadeva nadaljevanje turnirja. Brez zadržkov smo ga uslišali.

Ne spreglejte