Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca Klemen Luzar svetovno prvenstvo

Petek, 12. 7. 2013, 8.25

8 let

Še zadnje potenje in kovanje taktike. Naslednja postaja: SP!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je s četrtkovim popoldanskim treningom sklenila slab mesec dni dolge priprave na svetovno prvenstvo. V Bosno se podajajo v soboto, danes je čas za počitek.

Lani bronasti na evropskem prvenstvu v Turčiji so pripravljeni. Dobro razpoloženi, optimistični. V Bosno in Hercegovino, natančneje v Sarajevo, odhajajo v soboto zjutraj. V olimpijski dvorani Zetra, ki sprejme 12 tisoč gledalcev, se bodo v skupinskem delu srečali z domačini, Kongom, Argentino, Južno Korejo in Madžarsko. Najzahtevnejši nasprotnici bosta naša vzhodna soseda in Bosna. A pozorni bodo morali biti tudi na afriške in azijske reprezentance, ki so precej nepredvidljive in gojijo nek svojstven slog igre.

"V času priprav smo imeli nekaj težav s sestavo ekipe, saj sta bila naša prva igralca Borut Mačkovšek in Mario Šoštarič ves čas s člansko reprezentanco v okviru njenega kvalifikacijskega ciklusa in sredozemskih iger, zato smo morali malce improvizirati. Vse to smo skušali nadoknaditi v zadnjem delu, ko sta se nam oba spet pridružila. Za spremembo smo imeli letos v primerjavi s prejšnjimi leti kar nekaj več pripravljalnih tekem. V Bosni in Hercegovini imamo visoke ambicije, naša osnovna želja pa je, da se v izločilne boje podamo z maksimalnim izkupičkom," pravi Slavko Ivezić. Daljši intervju s selektorjem vam bomo v branje ponudili v soboto zjutraj, za zdaj pa si oglejte fotogalerijo zadnjega treninga.

Svetovno prvenstvo, ki ga bodo med 14. in 28 julijem gostili Banjaluka, Sarajevo, Ljubuški in Zenica, bo za slovenske mladince sedmo. Prvič so se z najboljšimi ekipami na svetu družili leta 2001 v Švici in od takrat niso izpustili niti enega tekmovanja. Pohvalijo se lahko tudi z dvema bronastima medaljama. Z njima so se okitili leta 2003 v Braziliji in leta 2009 v Egiptu.

Ne spreglejte