Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
11. 3. 2016,
11.09

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet evropsko prvenstvo liga prvakinj Neli Irman

Petek, 11. 3. 2016, 11.09

7 let, 9 mesecev

Sanjski razplet? Reprezentanca na prvenstvu, klub na vrhu Evrope.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Rokometašica Neli Irman je leto 2016 začela odlično tako na klubski kot reprezentančni ravni.

Z zmago nad Makedonijo s kar 35:17 je ženska rokometna reprezentanca tekmecem poslala jasno sporočilo, da resno konkurira za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Za pot na Švedsko, ki ga prireja, še ena zmaga nad istim tekmecem verjetno ne bo dovolj, a Slovenke junija čakata še obračuna s Hrvaško doma in Črno goro v gosteh.

Ob podobnih zavzetosti, strnjeni obrambi in bliskovitih protinapadih, kot so jih slovenske rokometašice prikazale v Mariboru, bo kakšno presenečenje bistveno lažje uresničljivo. Tekma je bila odločena praktično po 15 minutah, ko si je Slovenija priborila že devet golov prednosti. To ji je uspelo predvsem po zaslugi hitrih protinapadov, za katere je specializirana tudi Neli Irman.

Ne bo prišel kar sam

"Na prejšnjih tekmah smo začeli slabo, tokrat dobro. Ko je tako, raste samozavest. Končno smo se dobro dogovorili glede nalog v obrambi. Ko je obramba dobra, je lažje tudi vratarki, sledijo hitri protinapadi, ki nam gredo dobro od nog. Zdi se mi, da smo zdaj prave. A v Skopju rezultat gotovo ne bo prišel sam od sebe," se pred povratno tekmo zaveda izkušena levičarka, ki ji je novo leto prineslo nov velik izziv. Prestop v podgoriško Budućnost, dvakratnega evropskega prvaka v zadnjih štirih letih.

Njihova že po enem tednu

Ne glede na to, da še zdaleč ni novinka v ligi prvakinj – igrala jo je v Krimu in zagrebški Lokomotivi –, je bilo pri Neli ob prihodu v Podgorico nekaj pozitivne treme, ampak …

"Dekleta so me sprejela nad pričakovanji. Že po enem tednu sem se počutila, kot da sem njihova. Zaradi težav s poškodbami igra še ni čisto prava. A ko se vse ujema, smo nepremagljive."

Ekipa igra dobro, ona tudi. Prihodnji mesec sta na sporedu četrtfinalni tekmi z Baia Marejem. Kakšen pa je trener Dragan Adžić?

"Ni zastonj najboljši trener na svetu. Vedno spodbuja. Tudi če narediš napako, jo prevzame nase. Pove ti, kaj je narobe, in delamo naprej."

Na vprašanje o prihodnosti se je le skrivnostno nasmehnila, a bolj ali manj je jasno, da bo prvo desno krilo slovenske reprezentance tudi v prihodnji sezoni domovalo v Podgorici, kar je vsekakor hvalevreden dosežek za slovenski rokomet.

Sanjski razplet

V četrtfinalu lige prvakinj, torej na vrhunski evropski ravni, bo poleg nje namreč zaigrala le še Barbara Lazović z Vardarjem. Za Irmanovo bi se sezona torej lahko razpletla sanjsko – z Budućnostjo evropska klubska prvakinja, z reprezentanco pa na evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte