Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2020,
12.32

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Sreda, 23. 12. 2020, 12.32

3 leta, 4 mesece

Rokometni reprezentančni zbor po novem 1. januarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Slovenska rokometna reprezentanca, trening, Blaž Blagotinšek | Slovenski rokometaši bodo novo leto začeli delovno.  | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenski rokometaši bodo novo leto začeli delovno.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo pred januarskimi akcijami zbrala šele 1. januarja in ne v začetku naslednjega tedna, kot je bilo sprva predvideno, so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Slovenska izbrana vrsta bi se prvotno morala sestati že v ponedeljek in v prvem delu trenirati do 30. decembra. Ker bi v tem delu manjkala skoraj polovica od 21 vabljenih igralcev, ki jih v zaključku leta čakajo še klubske obveznosti, se je selektor Ljubomir Vranješ naknadno odločil, da zbor pomakne na 1. januar, ko se bodo zbora lahko udeležili vsi njegovi izbranci.

Za vse vabljene rokometaše, ki bodo v obdobju do zbora brez klubskih aktivnosti, je reprezentančni trener za telesno pripravo Primož Pori pripravil individualne programe za ohranjanje in izboljšanje telesne pripravljenosti.

kolaž športnik leta
Sportal Na vsa vprašanja je odgovorjeno, to so najboljši športniki leta 2020 #foto

Kaj čaka slovenske rokometaše?

Izbrano vrsto v januarju čakata nastopa v dveh tekmovanjih. Po odpadlih novembrskih tekmah zaradi okužb s koronavirusom bo Slovenija v kvalifikacije za EP 2022 vstopila s tekmama proti Nizozemski.

V sredo, 6. januarja, bo ob 20. uri gostovala v Almereju, štiri dni kasneje pa bo povratno tekmo, prav tako ob 20. uri, gostila celjska dvorana Zlatorog.

V Egipt, ki bo gostil 27. svetovno prvenstvo, se bo slovenska odprava podala v torek, 12. januarja.

Dva dni kasneje jo ob 18. uri po slovenskem času čakal obračun z Južno Korejo.

Ob istem času se bo nato v skupini H, z vmesnima dnevoma premora, srečala še z Rusijo (16. 1.) in Belorusijo (18. 1.). V drugi del tekmovanja bodo napredovale najboljše tri reprezentance.

Še četrtič na olimpijske igre?

Marca Vranješeve izbrance čaka kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, konec aprila in v začetku maja pa zadnji tekmi kvalifikacij za EP. Do takrat bo reprezentanca morala odigrati tudi prestavljena novembrska kvalifikacijska obračuna.

Če bo marca na turnirju v Berlinu slovenska izbrana vrsta zasedla eno od prvih dveh mest, bo poleti četrtič v zgodovini nastopila na olimpijskih igrah.

Ne spreglejte