Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2014,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

regionalna liga državno prvenstvo Gorenje Maribor Branik

Sreda, 12. 2. 2014, 8.17

8 let

Rokometni klubi iz slovenske v regionalno ligo Seha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predvidoma trije najboljši slovenski rokometni klubi bodo v prihodnje igrali v regionalni ligi Seha, v državno prvenstvo pa se bodo vključili pozneje.

O ideji, da bi tudi Slovenci sodelovali v regionalni ligi Seha, so klubi razmišljali že pred časom. Protiargument za vstop je bila med drugim tudi kakovost slovenskega prvenstva, ki bi z odhodom najboljših klubov oziroma njihovo poznejšo vključitvijo v tekmovanje zvodenela. A razmere so se v zadnjem času spremenile. Seveda ne na bolje. Klubi imajo vse manj sredstev, še pred kratkim zelo močnega Cimosa ni več in najboljši klubi, Gorenje, Celje in Maribor, si želijo močnih tekem.

Po poročanju Dela jim je združenje rokometnih prvoligašev izrazilo soglasno podporo za nastopanje v Sehi. To pomeni, da se bodo tam sodelujoči klubi v državno prvenstvo vključili v končnici.

Kdaj natančno naj bi slovenski klubi začeli nastopanje v regionalni ligi, še ni povsem znano. Liga Seha letos poteka tretjo sezono, zadnji prvak je Zagreb, v prihodnje naj bi postala še močnejša s priključitvijo madžarskih - morda že v prihodnji sezoni - in po nekaterih informacijah poljskih klubov. Trenutno sodeluje deset ekip iz Hrvaške (Zagreb, Nexe), Srbije (Partizan, Vojvodina), Makedonije (Metalurg, Vardar), BiH (Borac Banjaluka), Črne gore (Lovćen), Slovaške (Tatran Prešov) in Belorusije (Meškov Brest). Potem ko je pred sezono pokroviteljstvo prevzel Gazprom, se je organiziranost lige močno dvignila, med drugim ima tudi ažurno in aktivno spletno stran, kar za žensko regionalno ligo nikakor ne moremo trditi. Za zdaj pa je regionalna liga še vedno sama sebi namen, čeprav je z Evropsko rokometno zvezo že vzpostavljen dialog, da bi vodilna mesta peljala v evropska tekmovanja.

Ne spreglejte