Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj rokomet

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 18.34

8 let

Rokometašice Krima želijo na zaključni turnir, najraje kar v Ljubljani

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S tekmo proti švedskemu Sävehofu rokometašice Krima v soboto ob 20.30 v Stožicah začenjajo ligo prvakinj. Glavni cilj je preboj med štiri najboljše. Morda bo Ljubljana organizirala zaključni turnir.

''Za nami sta dva meseca dela, deset prijateljskih tekem in pet srečanj v regionalni ligi. Načrte smo uresničili, forma se izboljšuje, tudi novinke so se dobro vklopile. Vratarka Miša Marinček je dobila več priložnosti na zadnji tekmi in pokazala, da je treba nanjo resno računati. Morda je malo presenetljivo, da smo trenutno močnejši v napadu in protinapadu kot v obrambi,'' razmišlja trener Tone Tiselj, ki na klopi sedi tretjo sezono. V prvem delu lige prvakinj bosta tekmeca njegove ekipe še Metz in Leipzig. ''Sävehof je zanimiva, mlada, dobro selekcionirana ekipa. Igra hiter in moderen rokomet. Nosilke igre so štiri zunanje igralke. Imajo dve solidni krili, dve krožni napadalki in malo specifično vratarko, ki brani v kratkih hlačah. Gotovo je švedska ekipa bolj izkušena kot lani. Vsak morebitno podcenjevanje oziroma pristop, ki ne bo maksimalen, se nam lahko nemudoma maščuje,'' je po tradiciji previden Tiselj, ki trenutno ne more računati na okrevajoči Jeleno Grubišić in Carmen Martin, odsotni bosta vsaj do novega leta.

Krimovega trenerja veseli, da bo njegova ekipa imela v primerjavi z lansko sezono večjo paleto rešitev tako v napadu kot obrambi. ''Vadili smo štiri obrambne postavitve: 6 - 0, ki smo jo v lanski sezoni igrali ves čas, 5 - 1 z Danielo Piedade na konici, 5 + 1 s poudarkom na nasprotnikovi levi ali desni zunanji z Majo Zrnec ali Katarino Krpež. V napadu igramo hitreje, pretok žoge je boljši in tudi po globini igramo kvalitetnejše kot v lanski sezoni,'' je pojasnil Tiselj, ki med najmočnejše ekipe lige prvakinj oziroma favorite za preboj med najboljše štiri uvršča Györ, Ferencvaroš, Larvik in Vardar. ''Glede na igralski kader je kakovostnejša tudi Budućnost. Seveda so dobre tudi vse druge ekipe, ki te lahko premagajo na eni tekmi, ne verjamem pa, da imajo dovolj kakovosti za sam vrh."

''Iz leta v leto si želimo napredovati korak za korakom. Najprej smo se uvrstili v drugi krog, v lanski sezoni v polfinale, zdaj spet želimo med štiri v Evropi,'' pa je Krimove cilje opredelil direktor Goran Dujić in potrdil, da je Ljubljana kot organizator ob Budimpešti prišla v najožji izbor za organizacijo zaključnega turnirja lige prvakinj, ki – pozor – sploh ne bo nujno potekal že v letošnji sezoni: ''Kdaj se bodo na EHF odločili o prireditelju, težko rečem. Na Madžarskem je rokomet državni projekt. Edini lahko zagotovijo polno dvorano. Prednosti Ljubljane pa sta vsekakor infrastruktura in geografski položaj.'' Z zaključnim turnirjem želi iti liga prvakinj po poti svojega brata, moškega tekmovanja, ki odločilne bitke najboljših štirih ekip že tradicionalno, spektakularno in trženjsko privlačno pripravlja v Kölnu.

Najstarejša igralka Sergeja Stefanišin, ki je bila tudi uradno potrjena za kapetanko, je dejala, da dekleta komaj čakajo začetek sezone. Prva zvezdnica Andrea Penezić pa je v napovedi pred tekmo ni bila razsipna z besedami. ''Dobro smo pripravljene, precej smo se ukvarjale s kondicijo in tempirale formo. V regionalni ligi imamo štiri zmage,'' se je v zanko lapsusa ujela Penka. Ljubljančanke imajo namreč še zmago več s petih tekem in so na vrhu regionalne lestvice.

Ne spreglejte