Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
12. 1. 2018,
10.31

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018 Marko Bezjak #zanase #zanaše

Petek, 12. 1. 2018, 10.31

6 let, 3 mesece

Rad bi doživel to, kar so Goran Dragić, Luka Dončić …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Marko Bezjak | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Marko Bezjak v slovenski reprezentanci spada med najbolj izkušene rokometaše. Član nemškega Magdeburga je pripravljen, da zavrti kolesja evropskega prvenstva, ki ga bo naša izbrana vrsta začela v soboto proti Makedoniji. Prepričan je, da s pravim pristopom zmaga ne bi smela izostati. Osebno si želi še več.

Slovenski rokometaši bodo danes že aktivni na prizorišču evropskega prvenstva. A ne še tekmovalno, saj jih prvi obračun v glavnem mestu Hrvaške čaka v soboto ob 19.30.

"Če pokažemo svojo pravo igro, zmaga ne bi smela biti vprašljiva"

Slovenski navijači pričakujejo njegove gole. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski navijači pričakujejo njegove gole. Foto: Urban Urbanc/Sportida Eden od glavnih adutov selektorja Veselina Vujovića bo Marko Bezjak, ki se lahko pohvali s 108 nastopi v dresu slovenske članske reprezentance, v katerem je dosegel 194 zadetkov.

Skupaj z reprezentančnimi kolegi je v pripravljalnem obdobju odigral tri tekme in se vselej veselil zmage. Zadnja dva testa s Srbijo sta bila dober trening pred uvodno preizkušnjo z Makedonijo: "Tako prvi kakor drugi dan smo v prvem polčasu igrali izenačeno. V drugem delu smo dvignili tempo in tekmi gladko dobili. Osredotočeni smo na Makedonce. Pomembna je ta tekma in mislim, da s takšno predstavo, kot smo jo prikazali v drugem polčasu, če jo raztegnemo na vso tekmo, zmaga ne bi smela biti vprašljiva."

"Lepo bi bilo enkrat doživeti takšen sprejem kot košarkarji"

Bezjak se rade volje spominja sprejema, ko so lani postali bronasti na svetovnem prvenstvu. Rad bi okusil to, kar so košarkarji lani. | Foto: Vid Ponikvar Bezjak se rade volje spominja sprejema, ko so lani postali bronasti na svetovnem prvenstvu. Rad bi okusil to, kar so košarkarji lani. Foto: Vid Ponikvar Tako kot se dviguje evforija v Sloveniji, se tudi v Makedoniji, kjer so prepričani, da lahko na kolena spravijo naše rokometaše. A naša reprezentanca ima svoj načrt, kako se zoperstaviti tekmecu.

"Videli smo, kako igrajo v obrambi, kakšne zamisli imajo v napadu. Makedonija ima prvo postavo zelo kakovostno. To so vrhunski igralci. Z menjavo nekoliko izgubijo. Naša največja prednost je, da jih lahko z visokim tempom utrudimo," razlaga srednji zunanji rokometaš naše izbrane vrste.

Čeprav je slovenska ekipa zaradi poškodb oslabljena, verjame, da lahko na prvenstvu spišejo lepo zgodbo. Takoj bi podpisal za takšno, kot so jo spisali slovenski košarkarji na čelu s kapetanom Goranom Dragićem lani na evropskem prvenstvu v Turčiji. "Vsak športnik bi si želel doživeti nekaj takšnega. Ko smo prišli z bronasto medaljo, je bilo super. Zlata je nekaj posebnega. Lepo bi bilo enkrat doživeti takšen sprejem kot košarkarji. Navijačev bo v Zagrebu veliko. Verjamem, da bomo z njihovo močjo še boljši," je še dejal Bezjak, ki ne skriva ambicij. Njegov cilj je medalja.

Slovenske tekme v prvem delu, Zagreb

Sobota, 13. januar
19.30 Makedonija – Slovenija

Ponedeljek, 15. januar
18.10 Slovenija – Nemčija

Sreda, 17. januar
20.30 Črna gora - Slovenija

Z navijanjem za rokometaše lahko osvojite Samsung Galaxy S8 - na www.telekom.si/zanase.
Ne spreglejte