Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
17. 9. 2015,
22.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

intervju rokomet liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 17. 9. 2015, 22.06

6 let, 7 mesecev

Predsednik Celja Bojan Cizej: Pozabljamo, da so naši fantje za leto starejši in boljši

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Lahkih tekem ni, ampak na prvih treh so nasprotniki premagljivi," pravi Bojan Cizej, predsednik rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Kar so celjski rokometaši želeli, so dobili. Elitno divizijo lige prvakov ter skupino s Parizom, Veszpremom, Kielom, Flensburgom, Zagrebom, Wislo in Bešiktašem. Za uvrstitev v osmino finala morajo osvojiti najmanj šesto mesto. Predsednik Bojan Cizej je prepričan, da je ekipa, čeprav po imenih ne tako močna kot v lanski sezoni, tega sposobna. Za uvod pa Celjani, ki jih sicer pesti serija poškodb, v soboto gostujejo v Turčiji.

Cilji pred vstopom v ligo prvakov? Najbrž nad ekipo ne visi Damoklejev meč napredovanja. Ne, seveda ne. Smo med 16 najboljšimi klubi v Evropi. Zagotovo pa bomo poskusili vse, da pridemo v osmino finala. Verjamem, da smo tega sposobni, če se nekatere stvari obrnejo v našo korist. Pripravljalno obdobje ne gre v naš prid, prav tako ne razpored tekem. Lahkih tekem ni, ampak na prvih treh so nasprotniki premagljivi. Dogajajo se nam poškodbe, upam, da bomo po prvih treh tekmah (nasprotniki so Bešiktaš, Zagreb in Wisla, op. a.) imeli tri zmage.

Naša težava je, da v polni zasedbi nismo še napravili niti enega treninga. Strinjam se, da smo po imenih malo šibkejši, a malo vsi skupaj pozabljamo, da so naši mladi fantje leto starejši. Verjamem, da tudi leto boljši. Desni krili sta bili srebrni na kadetskem svetovnem prvenstvu, tu so Tilen Kodrin, Blaž Blagotinšek in Vid Poteko. Sami mladi fantje, ki napredujejo izjemno hitro.

Pred petimi leti, ko ste se odločili za strategijo lastne produkcije, se je to zdel korak ali celo več korakov nazaj. Zdaj obirate sadove. Nakazali smo smer. Tudi preostali klubi nam sledijo. Kaj drugega nam s temi sredstvi tudi ne preostane. To je edina pot. V rokometu je težko živeti od odškodnin za prodajo igralcev, to ni naš glavni cilj. Bolj kot finančni učinek je pomemben na primer trženjski. Odhoda Ivana Sliškovića in Gašperja Marguča iz Celja v Veszprem sta potrdila, da je iz Zlatoroga mogoče oditi v top klube. Perspektivni igralci iz Slovenije in okolice hodijo k nam z veseljem.

Kako je z minusom, ki je nastal v zadnjih letih? Uspešno ga saniramo, skoraj po načrtu. Zagotovo. Vmes se je sicer zgodil primer z Urošem Zormanom, ki smo ga tudi uspešno sklenili.

Kako je s proračunom za to sezono? Proračun je približno enak kot lanski, poldrugi milijon evrov. Vsa bilanca, vključno z nekaterimi kompenzacijami, je nekoliko višja.

S Pivovarno Laško imate še podpisano dolgoročno pogodbo. Kako pa je s pogovori s Heinekenom? Z njim se pogovori še niso začeli, ker Agencija za varstvo konkurence še ni odločila o možnosti Heinekenovega nakupa Pivovarne Laško. Samo upam, da bodo Nizozemci spoznali pomen rokometa in nadaljevali uspešno zgodbo. Tudi neformalnih pogovorov ni bilo. Za zdaj ostaja, kot je bilo. Z našim generalnim pokroviteljem imamo še triletno pogodbo.

Z več strani je bilo mogoče slišati še vedno aktualno željo, da bi vaš trener Branko Tamše sodeloval v strokovnem štabu reprezentance. Se je klubski pogled na to od pomladi spremenil? Naše mnenje je bilo, da je Branko primeren za selektorja. Ker je bilo pozneje odločeno drugače, smo tudi v klubu spremenili odločitev. Če bi bil Branko selektor, bi okrepili strokovno službo. Tega zdaj nismo naredili in zato nimamo pravih rešitev. Sklep upravnega odbora je, da Branko ne bo pomočnik. Konkretno se o tem, kako so si zamislili sodelovanje, nismo pogovarjali niti s selektorjem Veselinom Vujovićem niti s predsednikom Rokometne zveze Slovenije Franjem Bobincem. Mislim, da sestanki še sledijo.

Branko je delavec, deloholik, 24 ur na dan je z ekipo, pripravljen je delati z mladimi, kar je bil tako ali tako pogoj za našega trenerja.

Nemška ponudba je prišla po tem, ko je marca že podaljšal z vami? Ponudbe je imel že prej. Preden je prevzel člansko ekipo, sva opravila kar nekaj pogovorov. Tako za igralce kot trenerje velja, da morajo imeti vrstni red napredovanja v karieri. Mislim, da se je odločil absolutno pravilno.

Ne spreglejte