Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
30. 7. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet

Sreda, 30. 7. 2014, 14.27

8 let

Poljski reprezentant izziv kariere našel v Velenju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da bi poljski rokometni reprezentanti množično prihajali v slovenske klube, do zdaj nikakor ni bila praksa. Pravzaprav je Michal Szyba prva lastovka.

Precejšnje presenečenje so pripravili slovenski podprvaki iz Velenja, ko so konec maja objavili, da so se dogovorili z Michalom Szybo, desnim zunanjim igralcem, ki je prišel iz kluba Azoty Pulawy. Gre za 26-letnega levičarja, ki je poljski reprezentant in je zaigral tudi na januarskem evropskem prvenstvu na Danskem ter v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju z Nemčijo. To so Poljaki izločili, pozneje pa je naknadno dobila mesto v zelo sumljivih okoliščinah.

Ponudb domačih 'top'' klubov Kielc – prihod tja ostaja eden izmed cilje njegove kariere – in Wisle, ki sezono za sezono bijeta svete vojne za naslov državnega prvaka, Szyba ni imel, zato je sprejel velenjsko. Podpisal je pogodbo 1 + 1, po prvi sezoni pa jo lahko prekine klub, če morda stvari ne bodo tekle po željah. A svetlolasi v Lublinu rojeni mladenič verjame, da ne bo tako.

Nekaj akcij Michala Szybe (od 15:00 naprej), ki ima številko 18

Korak naprej

Čeprav mu seveda ni vseeno, da je Gorenje ostalo brez lige prvakov, ki jo je ob podpisu pogodbe pričakoval, ni preveč razočaran, saj bo tudi v evropskem pokalu stopil stopnico višje.

"Gorenje je prava smer zame, v Pulawyju smo igrali v pokalu challenge. Nič zato, če ne bomo nastopali v ligi prvakov, tudi v pokalu EHF so zelo dobre ekipe," je dejal nekaj minut po predstavitvi.

Da obudimo spomin: Velenjčani bodo v tekmovanje, ki po kakovosti nosi številko dve, vstopili v tretjem krogu, zadnjem pred skupinskim delom, in bodo nosilci skupaj s Hamburgom, Füchsejem, Huesco, Granollersom in St. Petersburgom. To pomeni, da teh ekip v izločilnem dvoboju seveda ne bodo dobili.

Prosim in hvala najprej na meniju

Z angleščino Szyba nima niti drobca težav, čeprav je v Sloveniji šele nekaj dni, pa se je naučil tudi že prvih besed. Če so v podobnih primerih velikokrat prve na vrsti kletvice, tokrat ni bilo tako."Poznam na primer besedi prosim in hvala," je dejal 196 centimetrov visoki rokometaš, čigar odlike so obramba, protinapad in met iz skoka. V Velenju si je izbral številko 18, ki jo je nosil že na Poljskem, na desnem zunanjem pa mu bosta družbo delala Jernej Papež in Nejc Cehte.

Ne spreglejte