Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 3. 2020,
9.19

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Sobota, 28. 3. 2020, 9.19

2 leti

pogled na sezono dp rokometašev velenja

Velenjčani z veliko spodrsljaji, a tudi nekaj prebliski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Gorenje Velenje - Ademar Leon | Velenjčani so državno prvenstvo končali na četrtem mestu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčani so državno prvenstvo končali na četrtem mestu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V rokometnem taboru velenjskega Gorenja so potegnili črto pod domačo sezono v ligi NLB, ki se je končala z zanesljivim zmagoslavjem Celja Pivovarne Laško. Lanski pokalni zmagovalec iz Velenja v njej ni pustil globljih sledi, predčasno končano sezono je po prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa končal na četrtem mestu. Pred velenjsko ekipo sta se uvrstila tudi Riko Ribnica in Trimo Trebnje.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Konec rokometne sezone, Celjani predčasno slovenski prvaki

Nekaj več veselja so zasedbi iz Šaleške doline, ki je pred začetkom domače sezone napovedovala odkrit boj za naslov prvaka, prinesli nastopi v evropskem pokalu EHF. To je začasno prekinjeno, velenjska ekipa pa ima v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini še vedno možnosti, da se prebije v četrtfinale.

V skupinskem delu pokala EHF je v okviru skupine C po štirih odigranih tekmah na tretjem mestu. V vodstvu je Magdeburg z osmimi točkami, Nantes in Gorenje Velenje sta zbrala po štiri, Ademar Leon pa je še brez. V začetku junija - če bodo razmere dovoljevale - sta pred velenjsko ekipo še dve tekmi: najprej bo doma (3. ali 4. junija) gostila Magdeburg, nato pa gostovala (6. ali 7. junija) v Nantesu.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Rokometaši Celja Pivovarne Laško si niso želeli takšnega zaključka sezone

"V minuli sezoni smo se ravno v končnici prebili do drugega mesta in prepričan sem, da bi lahko tudi v letošnji sezoni to ponovili," meni Zoran Jovičić. | Foto: Grega Valančič/Sportida "V minuli sezoni smo se ravno v končnici prebili do drugega mesta in prepričan sem, da bi lahko tudi v letošnji sezoni to ponovili," meni Zoran Jovičić. Foto: Grega Valančič/Sportida

Jovičić prepričan, da bi končali višje

"Dejstvo je, da se je ligaško domače tekmovanje končalo ravno pred zaključkom rednega dela prvenstva, nato bi nas čakalo še deset tekem končnice za prvaka. Mislim, da je naš klub, zaradi tega najbolj oškodovan. Bili smo v težkem ritmu tekem sreda-sobota vse do trenutka, ko so se tekmovanja prekinila. Poznala se nam je tudi nezadostna širina igralskega kadra. V minuli sezoni smo se ravno v končnici prebili do drugega mesta in prepričan sem, da bi lahko tudi v letošnji sezoni to ponovili," je uvodoma dejal trener velenjske ekipe Zoran Jovičić.

Celjani zasluženo

"Po prikazanem v tej sezoni so Celjani zasluženo zmagali, ostala mesta pa so bila še povsem odprta. V tej sezoni je bilo tudi nekaj izjemno lepih odmevov, v Evropi smo se odlično predstavili in presegli pričakovanja z dvema zmagama nad španskim podprvakom iz Leona. Po koncu državnega prvenstva smo v klubu še vedno v pripravljenosti za nadaljevanje pokala EHF. Rokometaši vadijo po individualnem programu, takoj ko bo mogoče, pa bomo z delom nadaljevali v Rdeči dvorani," je še dodal Jovičić.

Preberite še:

Vid Kavtičnik
Sportal Od doma se ne sme oddaljiti za več kot kilometer

 

Ne spreglejte