Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
26. 5. 2015,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet Gorenje finale Zlatorog

Torek, 26. 5. 2015, 21.57

8 let

Po srditi bitki Celje od 19. naslova loči le še zmaga

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V finalu državnega prvenstva so celjski rokometaši zmagali še drugič. Od Gorenja so bili v Rdeči dvorani boljši z 31:28 (16:12). Tretja, lahko odločilna tekma v četrtek.

To je bila srdita bitka. Gorenje se je Celjanom upiralo bistveno bolje kot v Zlatorogu, a so imeli pivovarji vselej pripravljen pravi in pravočasni odgovor. Vodili so tudi za pet golov, a so se slabih 15 minut pred koncem Velenjčani vrnili v igro. Celjska igra v napadu je bila bistveno bolj natančna. Odlični so bili vsi trije vratarji obeh ekip, ki so stopili na igrišče.

Zanimivo, da je bil učinek Matevža Skoka in Urbana Lesjaka ravno izenačen z izkupičkom Benjamina Burića po številu obramb. Prva strelca tekma sta bila Ivan Slišković in Staš Skube s po devetimi goli. Miha Zarabec jih je dal sedem.

''Na naslednji tekmi bomo igrali, kot da je 0:0''

''Danes nam je bilo veliko težje kot v Celju, tudi Velenjčanom ni bilo lahko po porazu z veliko razliko. Večino tekme smo imeli nadzor, na koncu smo ga malo izgubili in Gorenje se je vrnilo. Na naslednji tekmi bomo igrali, kot da je 0:0. Če ne dobimo zadnje tekme, nam tudi ta zmaga ne bo nič pomenila,'' je izčrpan razlagal Slišković. Njegova ekipa Velenjčanom niti enkrat ni dopustila vodstva, ose pa so tretjič izenačile šele v 46. minuti.

''Dve tretjini tekme nismo bili pravi. Sicer ni bilo videti tako slabo kot v Celju, ampak z njim nismo držali koraka. S pomočjo svoje obrambe, obramb vratarja in nekaj lahkih golov smo na noge dvignili dvorano, ki nas je ponesla. Ujeli smo priključek. Zmanjkala sta nam kančka sreče in moči, da bi povedli in tekmo odločili v svojo korist,'' je povedal Niko Medved, ki se je tokrat odlikoval tako v obrambi kot v napadu, kjer je dosegel nekaj golov iz zares zapletenih položajev.

Odmrznjeni Papež

V Velenju so se karte nekoliko premešale. V Gorenjevo ekipo se je vrnil prej kaznovani Niko Medved, z bolečim komolcem je na tribuni ostal vse boljši Nejc Cehte, zato je Gregor Cvijič po dolgem času aktiviral Jerneja Papeža, ki je bil v zadnjih mesecih dobesedno zamrznjen na tribuni.

Velenjski trn v peti izgubljene žoge

V prvih dveh tretjinah tekme so Celjani povsem prevladovali, čeprav je Vid Poteko že v 13. minuti dobil drugo izključitev in čeprav so na klopi preživeli šest minut več. Katera izključitev od teh tudi ni bila nujna. Po pričakovanju so postavili obrambo 5-1, ki je bistveno omejila ideje v velenjskem napadu. Tam je bil razpoložen Zarabec, ki je imel podporo v Sliškoviću in Miklavčiču. Razmerje v izgubljenih žogah je bilo v prvem polčasu 8:2 v škodo Velenjčanov, na koncu 12:6. To je pomenilo seveda bistveno več priložnosti za celjski protinapad, kar so pivovarji hvaležno sprejeli.

Še v 40. minuti so vodili za pet golov (21:16). A so nato Velenjčani za izenačenje potrebovali le pet minut.

Odličnost v vratih. Na obeh straneh.

Nekaj obramb odličnega Burića – med drugim je ustavil dva zaporedna protinapada in tri sedemmetrovke – in zadetki Staša Skubeta, Medveda in Šoštariča so botrovali izenačenju. Izenačenju, a nikdar velenjskemu vodstvu. Celjani so imeli vselej pripravljen tak ali drugačen odgovor z golom, obrambo, protinapadom … V prvem polčasu odličnega Skoka je zamenjal Urban Lesjak, ki je v zadnjih 13 minutah tekme zbral štiri obrambe. Ustavil je tudi sedemmetrovko Skubetu v zadnji minuti, ki bi lahko Gorenje vrnila na zadetek zaostanka.

Dobra tekma, odlično vzdušje in spet prepričljivo Celje, ki je dobilo še peti derbi v tej sezoni in nima razlogov za nervozo kljub morda slabšemu sojenju. V četrtek ob 19.00 bodo imeli pivovarji pred svojimi navijači priložnost za 19. zvezdico.

Ne spreglejte