Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
17. 12. 2014,
11.00

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Piran rokomet

Natisni članek

Sreda, 17. 12. 2014, 11.00

8 let, 3 mesece

Plačilo za edino tujko je prenočišče v dijaškem domu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Predstavljamo zgodbo rokometašic Pirana, ki so v letošnji sezoni bistveno napredovale in obirajo sadove dolgoročnosti, marljivosti in predvsem skromnosti.

Piran je najprijetnejše presenečenje ženskega državnega prvenstva. Ekipa iz enega najslikovitejših mest na Obali je bila v predlanski sezoni šesta, v lanski sedma, zdaj pa je tik za Krimom in Zagorjem. Na devetih tekmah je ekipa Dalije Erceg, ki na piranski klopi sedi že desetletje, sedemkrat zmagala in dodala po en remi in poraz. Ekipo večinoma sestavljajo zdajšnje in nekdanje kadetske in mladinske reprezentantke. Z naskokom najizkušenejša je 28-letna Manuela Hrnjič, drugo najstarejše dekle v ekipi je pet let mlajše, Piran pa ima v prvi postavi tudi 18-letnico. Steber ekipe so med drugimi kapetanka Valentina Panger, Lea Krajnc, Nevenka Milakovič, Amina Jagurdžija in Adelina Kraja. Nekatere igralke imajo za sabo že precej kilometrine, kar zadeva najvišja mesta v kadetskem in mladinskem državnem prvenstvu, zdaj so se izkušnje in kakovostno delo – vsak dan dvourni trening – preslikali tudi na igrišče.

Kot praktično povsod je tudi v Piranu križ z denarjem. Dekleta z izjemo Hrnjičeve igrajo praktično brezplačno oziroma zelo redko dobijo kakšen evro. Edina tujka je hrvaška vratarka Sabrina Spahić, ki je v klub prišla na lastno željo, ta pa ji v zameno za branjenje plačuje prenočišče v dijaškem domu. Pirančanke imajo novo vodstvo na čelu s predsednico Beti Vivoda, vanj pa polagajo precej upov na manj stresni finančni jutri. Vsekakor si ne želijo preskakovati stopnic, ampak rasti postopno in odlično delati z mladimi. Teh je v klubu in po različnih šolah okrog 150. Piran je torej hit prvenstva in pisec še ene lepe rokometne zgodbe z Obale.

Ne spreglejte