Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 8. 2012,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mikkel Hansen

Torek, 21. 8. 2012, 13.10

8 let

"Pariz je z milijoni pomnožen Kobenhavn"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Usoda Mikkela Hansna je znana. Vsaj štiri leta bo nosil dres nesramno bogatega Paris Handballa. Danski reprezentant je selitve v francosko prestolnico vesel tudi zaradi zanimanja za modo.

"Želel sem si nečesa velikega in selitev v Pariz je ravno to," pravi Mikkel Hansen, ki je s podpisom za pariški klub poskrbel za najbolj odmeven prestop tega poletja. "Klub deluje po mojem okusu. S predsednikom sva se dodobra pogovorila tudi o prihodnosti, ki mi zelo odgovarja," še sporoča do ušes nasmejani danski reprezentant. Prihoda najboljšega rokometaša na planetu so, logično, veseli tudi soigralci. "Da bom igral ob rokometašu takšnega kova, si štejem v veliko čast. Prestop Mikkela je pariški klub naredil najboljšega v Evropi. Vesel sem, da se bom lahko učil od najboljših. Komaj čakam na začetek sezone, da svoje kvalitete pokažemo še na igrišču in zadovoljimo vse navijače," navdušeno razlaga Antonio Garcia, ki je v Pariz prestopil iz španskega Ademar Leona in podobno kot Hansen igra na položaju levega zunanjega.

Pozitivni odzivi po odmevnem prestopu prihajajo tudi iz Danske. "Pariz je z milijoni pomnožen Kobenhavn. Je vrhunski klub, ki je Hansna zvabil z velikimi številkami v pogodbi," je slikovit bivši danski rokometaš in trener, zdaj pa športni novinar Bent Nyegaard. "Prepričan sem, da je pred podpisom dobro premislil. Menim, da se je odločil pravilno. Mikkel je rokometaš, ki lahko in bo igral ves čas, kar je za njega edino pravilno," še dodaja.

Da se je 24-letnik odločil pravilno, je prepričan tudi Klavs Bruun Jorgensen, bivši trener Kobenhavna in mož, ki Hansna še kako dobro pozna. "Naredil je vrhunsko potezo. Sodeloval bo v res odličnem projektu, poleg tega pa živel v francoski prestolnici. Mikkel je človek za velika mesta. Ne predstavljam si ga živeti denimo v Koldingu. Odhaja v klub, ki je v veliki meri podoben bivšemu Kobenhavnu. Le milijoni so v Parizu bolj stabilni."

Edini minus selitve v Pariz je odsotnost lige prvakov. Lani so namreč komaj obstali v prvi francoski ligi, a že letos bo drugače. S tako zvenečo ekipo kaj drugega kot naskakovanje vrha ne pride v poštev. Letos francoskega, drugo leto evropskega.

Ne spreglejte