Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2013,
18.51

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Silkeborg liga prvakov Branko Tamše

Nedelja, 17. 2. 2013, 18.51

1 leto, 8 mesecev

Nesrečni poraz Gorenja, adijo 2. mesto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Gorenja so v 9. krogu lige prvakov na gostovanju izgubili proti danskemu Silkeborgu s 26:27 (14:12) in si tako močno priprli vrata do drugega mesta, ki pa še ni povsem izgubljeno.

Velenjska ekipa je doživela tretji poraz v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po porazih v Kielcah in Skopju je praznih rok ostala tudi v Silkeborgu ter močno otežila svojo pot do želenega drugega mesta v skupini C, ki jim v osmini finala prinaša manj zahtevnega tekmeca. V zadnjem krogu bo na domačem igrišču gostila doslej neporaženo poljsko ekipo Vive Targi Kielce, za katero nastopa tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman. Obračun slovenskega in poljskega prvaka se bo v soboto, 23. februarja, v Velenju pričel ob 16.30. V skupini C je trenutno na drugem mestu makedonski Metalurg, ki bo v zadnjem krogu na domačem igrišču gostil današnjega rablja velenjske ekipe. Obe ekipi sta po devetih tekmah zbrali po 12 točk, v primeru enakega števila točk po koncu skupinskega dela tekmovanja pa je zaradi boljše medsebojne razlike v golih v prednosti makedonska ekipa.

Izbranci Branka Tamšeta so v prvem polčasu prikazali spremenljivo predstavo. Začeli so silovito: na račun granitne obrambe 6-0 in raznovrstnega napada so si po devetih minutah priigrali tri gole prednosti (5:2), v naslednjih treh minutah pa naredili nekaj osnovnošolskih napak, kar so gostitelji s pridom izkoristili in z delnim izidom 3:0 postavili tekmo v začetno izhodišče (5:5). "Ose" so v naslednjih minutah znova zaigrale bolj odločno in zbrano ter z goloma Jureta Dolenca in Fahrudina Melića znova povedle s 7:5, prednost dveh golov pa zadržale vse do 25. minute, ko sta Darko Cingesar in Dolenec - ob igralcu več na igrišču - povišala na 12:8.

Tamše je zaradi ostrega ritma in obojestranskega "revolveraškega" pristopa opravil številne menjave ter hranil moči za veliko pomembnejši drugi polčas, ki so ga velenjski rokometaši začeli s prednostjo dveh golov (14:12). Njihova zaloga v zadetkih bi lahko bila izdatnejša, a je po izključitvi Cingesarja v izdihljajih prve polovice tekme prejela kar tri gole. Uvod v drugi polčas je minil v znamenju srbskega vratarja Ivana Gajića, ki je dobesedno zaklenil svoja vrata in nanizal nekaj bravuroznih obramb, a njegovi soigralci tega niso v celoti izkoristili, saj je v uvodnih šestih minutah le Peter Pucelj dosegel dva gola in povišal na 16:12. Nato so se v velenjske vrste znova prikradle napake, po vodstvu z 18:14 so prejeli kar tri gole in gostitelji so jim v 41. minuti znova zadihali za ovratnik (18:17).

Slovenski prvaki so v zadnji tretjini med 46. in 52. minuto zapravili kar štiri gole prednosti (22:18) in tekmecu dopustili, da je izenačil na 22:22. Kar sedemminutni velenjski strelski post je v 53. minuti prekinil Dolenec, v izjemno razburljivi končnici pa so vendarle ostali praznih rok. V domači ekipi je "eksplodiral" Rasmus Lauge Schmidt, ki je v 57. minuti - v teh trenutkih so imeli Velenjčani igralca več na igrišču - dosegel zaporedna gola in povišal na 26:24. Velenjčani se navkljub temu niso predali, po golih Mateja Gabra in Dolenca, slednji je izenačujoči gol dosegel deset sekund pred koncem dvoboja, je kazalo na delitev točk, a njihove načrte je pokvaril Schmidt. Po danski minuti odmora je absolutni junak tekme silovito krenil v napad in s strelom iz obupa premagal Gajića za končno zmago s 27:26.

Ne spreglejte