Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2024,
13.02

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Generali

Natisni članek

družbena odgovornost šport Generali advertorial slovenska rokometna reprezentanca EP v rokometu 2024

Ponedeljek, 22. 1. 2024, 13.02

2 meseca, 2 tedna

Zavarovalnica Generali ponosno razpira krila številnim slovenskim športnikom

Naši rokometaši pod okriljem leva

Vsebino omogoča Generali

Rokometaši Slovenije so v drugi del EP-ja v Hamburg odnesli dve točki, potem ko so v derbiju skupine D z 28:27 ugnali Norvežane in predtekmovanje sklenili s popolnim izkupičkom. Pred odmevno zmago izbrancev selektorja Uroša Zormana so naši rokometaši premagali tudi reprezentanci Poljske in Ferskih otokov. Po izjemnih predstavah v uvodnem delu evropskega prvenstva v rokometu v Nemčiji sta sledila poraza proti favorizirani reprezentanci Švedske in reprezentanci Portugalske. Na zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v Hamburgu so z 28:25 premagali svetovne prvake Dance. Slovenska rokometna reprezentanca je v Kölnu s porazom proti Madžarski z 22:23 evropsko prvenstvo sklenila s šestim mestom.

Generali rokomet | Foto:

Med tistimi, ki našim levjesrčnim rokometašem razpirajo krila in s tem nudijo tudi podporo, je že vrsto let zavarovalnica Generali. Zavezanost zavarovalnice športu sega že vrsto let nazaj. Že mnogo let so eden od ključnih podpornikov slovenskega vrhunskega športa v najrazličnejših disciplinah, nadaljujejo pa tudi z dolgoletno podporo vrhunskemu slovenskemu rokometu, tako moški kot ženski članski reprezentanci.

Podpora športu je del identitete in strateške usmeritve zavarovalnice. Zavezani so dolgoročnim partnerstvom s tistimi, ki imajo vizijo, pogum za sledenje sanjam ter vztrajnost za doseg ciljev.

Ponosni na dolgoročno zavezanost športu

"Veseli in ponosni smo, da smo del rokometnih uspehov, ki smo jih v letu 2022 razširili in podprli s 15. evropskim rokometnim prvenstvom za ženske, ki je potekalo v Sloveniji. Naša predsednica uprave Vanja Hrovat je bila tudi ena od ponosnih ambasadork prvenstva," povedo v zavarovalnici Generali, kjer zdaj pesti trdno stiskajo za slovensko moško rokometno reprezentanco.

Generali rokomet | Foto: Domen Jančič Foto: Domen Jančič

Zakaj? Ker verjamejo v moč športa, ki združuje ljudi, spodbuja razvoj in povezuje vrednote. S partnerji delijo veselje ob njihovih uspehih in verjamejo v svetlo prihodnost slovenskega športa. Skupaj razpirajo krila levjesrčnim športnikom, ki nas vse navdihujejo z vztrajnostjo, strastjo in ambicijo.

Njihove podpore pa so veseli tudi rokometni reprezentanti, saj jih ta le še dodatno motivira, da delajo trdo, pogumno in hrabro za doseg ciljev. Levjesrčno!

Levjesrčni vztrajajo, navdihujejo in razveseljujejo

Levjesrčnost je tista odlika, s katero se vztraja ne glede na vse, navdihuje ter razveseljuje z odmevnimi uspehi. In prav s to odliko nas že vrsto let in tudi na aktualnem evropskem prvenstvu v rokometu razveseljujejo naši rokometaši.

Končni rezultat v profesionalnem športu resda v končni fazi igra odločilno vlogo, a veliko pomenijo tudi odnos, delovna etika ter občutek, da si v danem trenutku storil kar največ v svojih zmožnostih. Odlike, ki so jih naši rokometaši na aktualnem evropskem prvenstvu v rokometu nedvomno prikazali. In zagotovo ne prvič.

Zavarovalnica ponosno razpira krila številnim slovenskim športnikom

Pri zavarovalnici Generali pa ne podpirajo le slovenskih rokometašev. Med njenimi varovanci so med drugim nogometaši, košarkarji, mladi kolesarji, alpski smučarji, nadobudni mladi, ki bi radi postali košarkarji in odbojkarji.

Generali Slovenija je večletni uradni sponzor slovenske ženske in moške odbojkarske reprezentance, reprezentančnih članskih ekip v odbojki na mivki ter ženske in moške reprezentance v sedeči odbojki. Izjemno uspešna je zlasti moška članska reprezentanca. S svojimi izjemnimi dosežki, vključno s številnimi srebrnimi medaljami na evropskih prvenstvih in 4. mestom na svetovnem prvenstvu 2023, so postali ponos Slovenije. Njihovi dosežki so še toliko bolj vredni, ker so že leta v peterici najboljši svetovnih reprezentanc. Tako konstante kakovosti imajo zelo redke reprezentance sveta.

Generali rokomet | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Podpirajo pobude, ki omogočajo športni razvoj otrok

Veliko vlagajo tudi v prihodnost mladih športnikov. Zavedajo se, kako pomembna je tudi podpora manjšim klubom, ekipam in posameznikom, ki šele razvijajo svoj potencial, zato podpirajo šport na nacionalni in lokalni ravni. Podpirajo razvoj mladih talentov in njihov potencial. Za zavarovalnico ni pomembno le, kako daleč bodo športniki in športnice poleteli, temveč tudi, kako bodo poleteli. Zato so ob strani športnikom od njihovih prvih treningov do najvišjih stopničk in zmag. S tem ustvarjajo družbo, ki temelji na trajnosti in razvoju, kar se odraža v poslanstvu vseživljenjskega partnerstva zavarovalnice.

To so med drugim tudi razlogi, da so postali podporniki Fundacije Gorana Dragića. Zavarovalnica Generali namreč  že tretje leto zapored sodeluje s Fundacijo Goran Dragić, ki s prenovo košarkarskih igrišč po Sloveniji omogoča mladim, da se skozi šport in z druženjem pod košem izoblikujejo v posameznike, ki zmorejo premagovati življenjske ovire. Ob podpori zavarovalnice Generali in drugih sponzorjev je nova znanja, izkušnje in spomine v letu 2023 nabiralo kar 140 otrok iz sedmih držav. Fundacija pa z vsakoletno organizacijo košarkarskega kampa omogoča, da na njem sodelujejo tudi otroci iz socialno šibkejših okolij in tako preživijo športne počitnice med svojimi vrstniki. Udeležbo na kampu so v zavarovalnici Generali letos prek gibanja The Human Safety Net omogočili trem otrokom iz socialno šibkejših družin, ki so vključeni v programe Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

Generali rokomet | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Telesna aktivnost, druženje s svojim košarkarskim idolom, uresničevanje sanj otrok… Tako pomagajo soustvarjati razvojno, dolgoročno naravnano družbo, ki omogoča uresničevanje njihovih potencialov.

In kot zadnje, a še zdaleč ne najmanj pomembno – s podporo športnikom in športnim prireditvam ter promocijo vrednot, ki jim sledijo, želijo tudi širšo javnost osveščati o pomenu zdravega, varnega in aktivnega življenjskega sloga.
Ne spreglejte