Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2012,
17.12

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dušan Šiško

Torek, 4. 9. 2012, 17.12

4 leta, 9 mesecev

Naj se začne lov na knapov zaklad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse je nared za novo poglavje v slovenskem rokometu. Vseh dvanajst prvoligašev, eni s takimi, drugi z drugačnimi cilji, je pripravljenih, da se poda v lov za 22. lovoriko slovenskega prvaka.

V novo sezono, na rokometni zvezi so jo poimenovali lov na knapov zaklad, se podaja dvanajst prvoligašev. Desetim starim znancem sta se kot novinca priključila Sviš pekarna Grosuplje in Sevnica, prvouvrščena kluba lanske sezone prve B-lige. Elitna dvanajsterica, katere proračuni se gibljejo med 120.000 in dvema milijonoma evrov je pripravljena. Večina se jih strinja, da bodo usodo prvih treh mest zopet krojili Velenjčani, Celjani in Koprčani. Četrto mesto so že pred začetkom sezone pripisali močno okrepljenemu Mariboru, preostalih osem pa naj bi jih bilo, vsaj sodeč po besedah predstavnikov teh klubov, izjemno odprtih. Tekmovalni sistem v sezoni 2012/2013 ostaja nespremenjen: po prvem delu državnega prvenstva se bosta izoblikovali dve skupini (od 1. do 6. in od 7. do 12. mesta), vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v prvem delu državnega prvenstva. Prvenstvo se z izjemo obračuna med Mariborom in Krko, ta bo na sporedu v sredo 5. septembra, začne v soboto 8. septembra, zadnja tekma pa bo odigrana 25. maja prihodnje leto. Kot je v navadi, bosta iz lige izpadli zadnji dve moštvi, ki ju bosta zamenjali prvouvrščeni ekipi prve B-lige.

"Domače prvenstvo bo postalo bolj prijazno tudi do medijev in navijačev, saj bodo na prenovljeni spletni strani, ki bo aktivna zelo kmalu, lahko dobili še več informacij. Rad bi tudi povedal, da me veseli dejstvo, da nas bosta v letošnji izvedbi lige prvakov zastopala dva slovenska kluba (Gorenje Velenje in Celje PL, op. a.). Upam, da v dodatnih kvalifikacijah uspe tudi Kopru," sporoča Dušan Šiško, predsednik združenja prvoligašev, in doda, da pričakuje športne boje in polne dvorane. Rokometna zveza tudi upa, da bo kljub težkim finančnim časom sezono končalo vseh 12 klubov. Da se ne bi ponovila usoda lanske Škofje Loke. Se pa v prihodnji sezoni, kot je znano že nekaj časa, obetata še dve tehnični novosti. Trenerji bodo lahko na vsaki tekmi izkoristili po tri minute odmora, polčas pa bo namesto deset trajal 15 minut.

Sportalov objektiv in kamera se bosta do začetka prvenstva oglasila pri vseh dvanajstih prvoligaših. Podrobne predstavitve si lahko ogledate TUKAJ

Ne spreglejte