SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Olimpija se z ukrepom KZS ne strinja

2

termometer

 | Foto:
S Košarkarske zveze Slovenije je prišlo sporočilo, da bodo morali vsi klubi v prihodnji sezoni že od začetka igrati v državnem prvenstvu, kar pa glavnim klubom, jasno, ni pogodu.

Na Košarkarski zvezi Slovenije bi radi imeli močnejše tekmovanje, saj se liga vse bolj nagiba proti amaterskim vodam. Zdaj so se na IO KZS odločili, da bodo morali vsi slovenski klubi, brez izjeme, nastopiti v državnem prvenstvu že od začetka sezone.

Pri Unionu Olimpiji so z debelimi očmi pogledali proti ukrepu, saj si ne predstavljajo, kako bi lahko igrali na treh frontah (državno prvenstvo, liga ABA in evropski pokal).

"S tem se ne strnjamo. To je nerealno. Z logistično-finančnega vidika je nemogoče potovati trikrat na teden. Takšen urnik bi se poznal na financah. Po strokovni plati bi to prav tako spremenilo celotno zgodbo. Delo z mladimi se namreč spremeni. Če hočemo vsi skupaj dobro delati za prihodnost košarke in konec koncev reprezentance, tovrsten ukrep ne bo dober. Mladi morajo namreč trenirati in ne le potovati in igrati tekme. Dve tekmi na teden sta dovolj. Menimo, da je to slaba odločitev. Sicer razumemo stališče lige, ki teži, da bi bila čim močnejša, vendar je na to temo preteklo že veliko črnila," je jasen direktor Olimpije Matevž Zupančič.

In kaj na to pravi direktor košarkarskega kluba Krka Miro Župevc? "Uradnega stališča klub še nima, ker smo informacijo dobili šele zjutraj. Moje osebno mnenje pa je, da bi morala zveza delati v interesu klubov. Takšen ukrep klub postavi pred dejstvo, da se mora odločiti za eno tekmovanje," je odgovoril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin