Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
15. 5. 2013,
18.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Brumen rokomet

Sreda, 15. 5. 2013, 18.57

8 let

Nad Koprom mnogo vprašajev, med možnimi tudi črni scenarij

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je usoda koprskega rokometnega kluba vse prej kot jasna stvar, ekipa s trenerjem Fredijem Radojkovičem na čelu obljublja, da se bo borila do konca. Brumen: "Naprej nas žene, da smo skupaj."

"Letošnja sezona je res čudna. Mogoče smo v zadnjih letih porabili vso srečo. Morda pa je v zadnjih mesecih dobrodošla priložnost za mlade, da se dokažejo in pokažejo, da so zmožni igrati na najvišji ravni. Škoda za tekmo z Gorenjem, ampak čudeža ni bilo pričakovati. Borili smo se, kakšen igralec ali dva več bi nam prav prišla," je po zadnji tekmi z Gorenjem razlagal eden najizkušenejših Koprovih rokometašev Matjaž Brumen, ki je v klubu že šesto sezono. A bo hočeš nočeš morda oziroma verjetno moral poiskati novega delodajalca: "Delo bomo profesionalno opravili do konca. Do 25. maja bomo trenirali, kot bo rekel trener. Verjamem, da je težko predvsem njemu, saj je v takšnih pogojih zelo težko motivirati igralce. Predvsem nas žene naprej to, da smo skupaj, radi se imamo, veselo treniramo. Mogoče nam to prinaša neko veselje. Ne vemo, kaj se bo zgodilo s klubom. Verjetno se bo zaprl, večina oziroma vsi bomo ostali brez polletne ali letne pogodbe. Nekateri še več." Koprski klub je pred slabim mesecem vsem igralcem dal proste roke, Brumen pa je prepričan, da bi se morali izjasniti že prej, saj bi se tako stvari dale rešiti. "Nekateri igralci bi na polovici sezone lahko odšli. Stvari bi se dalo dogovoriti. Zdaj smo v negotovosti. S klubom nimamo nobene komunikacije. Vemo, da ima predsednik zdravstvene težave. Čakamo, verjetno bomo čakali še mesece."

V klubu vlada nekakšen informativni vakuum glede prihodnosti. Žogica naj bi bila na strani glavnega sponzorja, dolgoletnega mecena, podjetja Cimos, ki ga pomaga reševati država. Primorci imajo sicer zaradi zgledne mladinske šole odlično zaledje igralcev, ki bi oziroma bodo prišli v prvi plan, a tu so še obveze do zdajšnje garniture. Črni scenarij, zaprtje kluba, ni gotov, a ni niti izključen.

Trener Fredi Radojkovič vztraja na klopi tudi v težkih in zapletenih razmerah. "Psihološki moment negotovosti smo pustili za sabo. Ne razmišljamo več o tem, kaj bo, saj nima smisla. Dogovorili smo se, da igramo maksimalno do konca, čeprav je težko delati med tednom. Fantom sem pihal na dušo, naj pokažejo tisto pravo osebnost, ki smo jo imeli vedno. Borbenost, željo. V takšnih trenutkih najbolj pride do izraza igralski 'inat', če se lahko tako izrazim. Želimo se dokazovati do konca, nismo edini krivci za to, kar se je dogajalo. Žalostno je, da takšen center, kot je Koper … Ne bom rekel, da ga ne bo več, ampak je velika verjetnost za to. Kar ni slabo le za Obalo, ampak za celoten slovenski rokomet. Niti samo podjetje (Cimos, op. a.) ne ve, ali ga bodo sanirali ali bo šel v stečaj (pogovarjali smo se v nedeljo, 12. maja, op. a.). Dogovori potekajo, na videz se zdi, da se bo nekaj rešilo. Ampak mi smo zadnji v tej verigi, ki nas morajo reševati. Mislim, da je prav tako, najprej je na vrsti podjetje, potem klub," altruistično razmišlja Radojkovič.

Ne spreglejte