Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
7.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Primož Prošt Göppingen Maribor Branik

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 7.39

8 let

Na račun priimka padajo šale, obrambe spoštujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrtfinalni obračun Maribora in Göppingena v pokalu EHF, 26:26 je bilo na koncu, smo izkoristili tudi za pogovor s Primožem Proštom, ki je z odhodom v Nemčijo napravil zmagovalno potezo.

V z nekaj več kot 50.000 prebivalci posejano mesto se je preselil po svetovnem prvenstvu v Španiji. Potem ko je zaradi odmevne stavne afere izgubil službo v Montpellieru, je Primož Prošt, z Göppingenom zadel v polno, kar priznava tudi sam. "Za zdaj je vse odlično. V klubu se počutim super. Želja obeh strani je bilo tudi podaljšanje pogodbe. To smo storili, našli skupen jezik in v klubu bom ostal še tri sezone," je zadovoljno razložil Trboveljčan, ki je tako po izjemno močni francoski ligi dobil priložnost, da zaigra še v najmočnejši ligi na svetu.

V Nemčiji je debitiral 6. februarja. Göppingen je takrat izgubil z berlinskimi "lisicami", slovenski reprezentančni vratar pa je v statistiko vpisal pet obramb. "Bundesliga je zelo izenačena, zadnjih nekaj let vrh krojijo Kiel, Hamburg, Flensburg, Rhein-Neckar Löwen in Füchse Berlin, od 6. do 12. ali 13. mesta pa je izredno izenačeno. Eno sezono si lahko šesti, drugo slabši. Ta sredina je res zelo močna," je dejal Prošt, ki mu je všeč tudi status, ki ga ima rokomet v Nemčiji. "Iz vsake tekme znajo narediti spektakel, praktično povsod so polne dvorane. Nemški rokomet je manj taktičen od francoskega, večina nemških ekip igra obrambo 6-0, kar pomeni, da veliko strelov prihaja z zunanjih položajev."

Za pivo ni bilo časa

Prav tako odlično so ga sprejeli navijači, kar ni bilo težko opaziti niti v Mariboru. Skupina okoli petdesetih glasnih grl je vsako dobro potezo 29-letnika nagradila z glasnim "Primož, Primož, Primož." "Navijači so me sprejeli odlično. Na roko jim gre tudi moj priimek, iz katerega se velikokrat pošalijo. Res znajo napraviti vzdušje. Doma imamo vedno polne dvorane in pred takim občinstvom je skoraj nemogoče igrati slabo. Ne le v pokalu EHF, tudi v bundesligi, če gostovanje ni čisto na severu Nemčije, nas pridejo podpirati."

Čeprav je gostoval v domovini, časa za druženje s prijatelji ni našel. V Maribor so po desetih urah vožnje prišli v petek popoldne, imeli trening, večerjo in počitek. V soboto so si ogledali dvorano, naredili še zadnjo analizo, se malo spočili in nato odigrali tekmo. Po njej so se usedli v avtobus in v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah že prispeli v Göppingen. "Škoda, da nismo prišli z letalom. Potem bi ostali še en dan in s fanti bi lahko spili kakšno pivo, se malo družili. Bomo pa to storili kdaj drugič."

Povratna tekma med Mariborom in Göppingenom bo na sporedu v soboto ob 19.30, zmagovalca pa čaka vstopnica za zaključni turnir četverice, ki ga bo gostil francoski Nantes.

Ne spreglejte