Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2015,
13.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2015, 13.10

8 let, 3 mesece

Na obisk prihaja pehotna mina, na katero so Gorenjčani že večkrat stopili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto bo v Rdeči dvorani na sporedu obračun, ki je v zadnjih letih vedno postregel z dramatično in napeto predstavo. V Velenje prihaja Maribor. Njegova forma se po zaspanem začetku počasi dviguje.

Srečanja med rokometaši mariborskega Branika in velenjskega Gorenja so se v zadnjih dveh sezonah v Rdeči dvorani vedno končala z razliko treh zadetkov ali manj. Od zadnjih petih srečanj so tri dobili Velenjčani, dvakrat pa so se veselili vijoličasti.

Kljub izenačenim številkam so pred sobotno tekmo izraziti favoriti domačini, ki so gladko dobili vse dozdajšnje tekme, Mariborčani pa so po dveh porazih in remiju prvo dosegli šele pretekli konec tedna proti Sevnici.

"Po slabšem začetku se naša forma dviguje, tekma pa bo vse prej kot lahka. Postava Velenjčanov je namreč ostala skoraj nespremenjena, z zmagami v teh uvodnih krogih pa potrjujejo dobro formo," je dejal kapetan RK Maribor Branik in izkušeni vratar Gregor Čudič, ki dodaja, da so proti favoriziranim tekmecem še veliko bolj motivirani: "Čeprav bi moralo biti na vsaki tekmi tako, je dejstvo, da se vsak igralec skuša še dodatno izkazati, ko igra proti vodilnim ekipam. Tako bo tudi v Velenju. Pričakujem dobro rokometno predstavo z dobrim vzdušjem v Rdeči dvorani, zato bi povabil vse naše navijače, da nas pridejo podpret v čim večjem številu."

Maribor je torej prvič v sezoni zmagal preteklo soboto, v štajerskem taboru pa menijo, da bo zdaj veliko lažje nadaljevati. "V dvoboj z Gorenjem gremo z optimizmom, saj nimamo kaj izgubiti. Prvo zmago smo dosegli, čeprav pozneje, kot smo to pričakovali. Ob dejstvu, da smo v Rdeči dvorani v zadnjih obračunih imeli soliden rezultatski izkupiček, gremo v srečanje na polno. Dali bomo vse od sebe, da presenetimo Gorenje in domov odidemo z obema točkama," je kapetana dopolnil 25-letni Škofjeločan v vijoličastem dresu Grega Jamnik.

Srečanje med RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik se bo v soboto, 3. oktobra, v velenjski Rdeči dvorani začelo ob 19. uri.

Ne spreglejte