Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
23. 2. 2016,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Staš Skube rokomet

Torek, 23. 2. 2016, 12.27

8 let

Rdeča dvorana je postala bolj črno-rumena

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Velenjski rokometaši sredin derbi s Celjani, ki ga bodo gostili v svoji olepšani dvorani, pričakujejo trdno odločeni, da prekinejo serijo 12 zaporednih porazov proti pivovarjem.

Sreda je dan za največji slovenski derbi številka štiri. Tri dozdajšnje, superpokalnega, prvenstvenega in pokalnega, so dobili Celjani, ki jim je skupaj pripadlo že 12 zadnjih medsebojnih tekem z Gorenjem zapored. Velenjčani so ekipo iz Zlatoroga nazadnje premagali decembra leta 2013.

Zdaj imajo lepo priložnost, da serijo obrnejo v svoj prid in si ustvarijo dve točki prednosti pred Celjani. Ti imajo obilico težav s poškodbami in so v evropskem ritmu. Gorenje si je samozavest dvignilo tudi na zadnjem derbiju z Mariborom.

Rdeča dvorana bo prvake dočakala v polepšani podobi. Gorenje je po napovedih pripravilo posebne zavese s klubskimi slogani v rumeno-črni kombinaciji, nove pa so tudi pokroviteljske nalepke na igrišču.

Pogled s kapetanskega mostu

A lepota bo imela obrobno vlogo. Najpomembnejša bo igra, ki bo spet močno slonela na kapetanu Gorenja Stašu Skubetu.

"Mislim, da tekma s Celjem za nas prihaja ob pravem času, ker smo z novim trenerjem (od januarja je to Marko Šibila, op. a.) in novim zagonom začeli igrati boljše. Vidi se, da je energija tako na treningih kot tudi na tekmah med nami dobra. Tudi večji del tekme v Mariboru smo super odigrali, tako da lahko optimistično pričakujemo sredin derbi. Verjamem, da bo Rdeča dvorana razprodana in da nam bodo naši navijači pomagali, da po tej dolgi črni seriji točke ostanejo v Velenju," je za klubsko spletno stran povedal Trebanjec.

Njegova ekipa v vratih ne bo imela poškodovanega reprezentančnega vratarja Klemena Ferlina, še vedno pa ni pripravljen niti Miloš Božović. Preostali fantje so pripravljeni za četrti derbi sezone.

Ne spreglejte