Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
21.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 10. 2. 2013, 21.03

7 let, 12 mesecev

Moč Krimovk občutile tudi favoritinje skupine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometašice Krima, ki v glavnem delu lige prvakinj delujejo povsem drugače, so zabeležile še drugo zmago. V Stožicah je z 28:24 padla romunska Valcea.

Po zmagi v prvem krogu glavnega dela lige prvakinj – ljubljanske rokometašice so premagale Zvezdo iz Zvenigoroda – je prišel čas za prvo domačo tekmo v tem delu tekmovanja. V Stožicah je gostovala Valcea, sicer ena izmed favoritinj za končno krono, ki se je minuli konec tedna opekla pri Ferencvarosu.

Tekma se je začela v znamenju pusta. Domače rokometašice sicer niso bile zamaskirane, so pa na igrišče pritekle v spremljavi kurentov, ki so na vso moč zvonili z zvonovi. Pri domačih se je že takoj ob začetnem sodnikovem žvižgu videlo, verjetno tudi na račun vedno boljšega zdravstvenega biltena, velika želja po zmagi in dobrem rezultatu. A čeprav so v tekmo krenile zelo odločno, je bilo v prvih minutah preveč izgubljenih žog. Valcea je povedla z 1:3, prednost Romunk pa ni trajala dolgo . "Tigrice" so najprej, v 9. minuti, izenačile, minuto kasneje pa je Nina Wörz s svojim drugim golom Ljubljančanke popeljala v vodstvo. Pomembno je bilo, da se nasprotnic niso ustrašile. Zadovoljen je bil tudi Tone Tiselj.

Od rok jim je šlo skoraj vse

Razen začetne nervoze so domače imele niti igre v svojih rokah. Igrale so hitro, učinkovito v obrambi, atraktivno … Svoj dan je imela tudi Barbara Lazović. Pa Jelena Grubišić v vratih. V 15. minuto so prvič povedle z dvema goloma razlike. 7:5 je bilo v korist Krimovk. V nadaljevanju so se Romunke nekoliko približale in izenačile na 8, kaj več pa jim ni uspelo. Eden izmed razlogov je bil tudi ta, da je trener Valcee v vrata namesto Paule Ungureanu postavil Silvio Navarro. A Krimovke, ki so zadevale predvsem iz zunanjih položajev, se niso dale. Dva zaporedna zadetka Andree Penezić sta jih ponovno oddaljila na plus dva (10:8).

Nadaljevanje tekme je prineslo nov mejnik. Domače so prvič povedle s plus tri. Za 12:9 je zadela Penezićeva, v vratih pa je še naprej blestela Grubišićeva, ki je v 27. minuti v statistiko vpisala že sedmo obrambo. "Tigric" niso motili niti precej glasni navijači Valcee. Okoli petdeset se jih je zbralo v Stožicah. Do konca prvega dela, v katerem so bile domače precej boljše, se razlika ni spremenila. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 13:10.

Podobno kot v prvi polčas, so domače tudi v drugega krenile nekoliko živčno. Romunke so se približale na 13:12, a dve ukradeni žogi, ki sta jih uspešno realizirali Nina Wörz in Tamara Mavsar, sta Ljubljančankam spet prinesle prednost treh zadetkov. A ne za dolgo. Kaj kmalu jo je ob igri z igralko več (sodnika sta izključila Aurelio BradeanuI) s prvim golom na tekmi dvignila Daniela Piedade (17:13).

Izjemna Andrea Penezić

Obramba domačih je še naprej delovala odlično. Žoge, ki so jo obšle, pa je več kot uspešno odbijala Grubišićeva. 13 obramb v 42 minutah je podatek, ki je navduševal gledalce v Stožicah, napadu Valcee pa paral živce. Gostje so se res večkrat približale. A izenačiti niso uspele. Zelo glasna je bila tudi njihova klop. Bentili so predvsem nad sodniškimi odločitvami, Krimovke pa so si še naprej dajale duška. Sedmi gol Anree Penezić je bil razlog za minuto odmora (21:18). Zahteval jo je gostujoči trener.

Bolj kot se je tekma prevešala v zadnjih deset minut, bolj se je zdelo, da bodo po Rusinjah padle še Romunke. Štirje zadetki prednosti (spet je zadela Penezićeva) se res dajo nadoknaditi, a žalostno bi bilo, da bi jih "tigrice" zapravile. In ko je v 54. minuti Tamara Mavsar zadela za 24:19, ki je bila najvišja prednost, je bil uspeh zelo blizu. Do konca so visoko prednost ohranile in ob stoječi podpori gledalcev slavile z 28:24.

Ne spreglejte