Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 1. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Matjaž Tominec slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 16. 1. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Pod lupo strokovnjaka (3.)

Matjaž Tominec: Bojim se, kaj bo na naslednjih tekmah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

"Slovenija je proti Makedoniji res navdušila, a sam bi za kakšne konkretnejše napovedi raje počakal," po tretji zmagi Slovenije na tretji tekmi svetovnega prvenstva v Franciji nad Makedonijo (29:22) evforijo umirja rokometni strokovnjak Matjaž Tominec.

Matjaž Tominec umirja evforijo. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Tominec umirja evforijo. Foto: Vid Ponikvar "Slovenci so proti Makedoniji odigrali res zelo dobro. Selektor Veselin Vujović je ekipo pripravil taktično zelo dobro. Slovenija je igrala kolektivno in zbrano. Izkoristila je vse slabe strani Makedoncev in zanesljivo prišla do zmage. Odločil je sijajen začetek Slovenije, po katerem so naši dobili zagon, medtem ko so se Makedonci, ki so taktično odigrali povsem napačno, izgubili," je po novi zmagi Slovenije v Metzu povedal Matjaž Tominec.

Izkušenega trenerja je navdušil tudi podatek, da so bili strelsko učinkoviti številni slovenski rokometaši. Vsaj tri zadetke je doseglo kar šest Slovencev. "To je velika prednost Slovenije, ki ima zdaj na vsakem igralnem položaju vsaj dva kakovostna rokometaša. Vsi naši reprezentanti so dobri, dobro taktično podkovani in izkušeni. Hitro igrajo, dobro sodelujejo s krožnim napadalcem, težko jih je ustaviti. Zdaj smo dobili še Boruta Mačkovška, ki zadeva od daleč. Igramo zelo hitro, težko nas je ustaviti," je povedal.



Še vedno obžaluje, da ni zraven Gorazda Škofa in Uroša Zormana

Čeprav je Slovenija trikrat zanesljivo zmagala, Tominec na tem prvenstvu vseeno pogreša izkušena vratarja Gorazda Škofa in organizatorja igre Uroša Zormana, ki sta bila v preteklosti nosilca reprezentančnega rokometa, a ju je selektor Veselin Vujović tokrat pustil doma.

Kljub sijajnemu začetku Tominec meni, da bi izkušnje Sloveniji prišle še kako prav. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Kljub sijajnemu začetku Tominec meni, da bi izkušnje Sloveniji prišle še kako prav. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com "Bilo bi nesmiselno govoriti, da je Vujović ravnal pravilno, saj smo do zdaj premagovali samo reprezentance, od katerih smo bili boljši. Matevž Skok je danes branil res fantastično, a na vsaki tekmi zagotovo ne bo tako dober. Že v drugem polčasu proti Islandiji so nam manjkale njegove obrambe. Škof bi na tem prvenstvu prišel še kako prav, podobno velja tudi za Zormana. To sta rokometaša, ki bi bila v pomoč vsaki reprezentanci. Prave tekme bodo prišle, ko bo šlo na izločanje. Bojim se, kaj bo takrat, čeprav reprezentantom, ki so zraven tokrat, popolnoma zaupam," je dejal trener, ki je bil med letoma 2000 in 2002 selektor slovenske reprezentance.

Slovenija lahko pride do polfinala, morda še dlje

Slovenijo v skupini B čakata še tekmi proti Tuniziji in Španiji. Lahko zmaga na obeh in pristane na prvem mestu? "Španija je za mene še vedno favorit, a vse kaže, da bo Slovenija na tekmo s Španijo prišla neporažena in bo kot taka zagotovo zelo optimistična. Imamo dobre rokometaše in dobro ekipo, zato lahko prav gotovo premagamo tudi Špance," napoveduje trener, ki je s Koprom osvojil številne lovorike.

Kako daleč bodo Slovenci prišli na letošnjem svetovnem prvenstvu? | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Kako daleč bodo Slovenci prišli na letošnjem svetovnem prvenstvu? Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Za konec je nekaj besed namenil še vprašanju, s katerim se v teh dneh ubadajo številni slovenski rokometni navdušenci. Do kod lahko pride Slovenija v Franciji?

"Če bo prva ali druga, se ji v osmini finala obeta tekma proti Rusiji in Braziliji. Od obeh je boljša in verjamem, da se lahko uvrsti med najboljših osem, kar bi bil lep uspeh. Seveda pa lahko, podobno kot na svetovnem prvenstvu v Španiji, pride tudi do polfinala in potem morda še dlje. Sem optimist in verjamem, da se bodo slovenski rokometaši domov vrnili zelo zadovoljni," je za konec povedal Tominec.

Ne spreglejte