Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
15. 4. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Branik liga Seha

Torek, 15. 4. 2014, 21.35

8 let

"Maribor potrebuje spektakle, z ligo Seha jih bo dobil"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Direktor rokometnega kluba Maribor Branik Andrej Bauman je prepričan, da bodo slovenski klubi znali najti pravi kompromis za vstop v regionalno ligo Seha, ki bi prinesla napredek.

"Moje mnenje je, da bosta v prihodnji sezoni v ligi Seha nastopali najmanj dve slovenski ekipi, tretja pa bo dobila priložnost v kvalifikacijah. Kot kaže, bomo tretji mi. In če nam ne uspe, da bi si zagotovili vstopnice za ligo skozi kvalifikacije, tam nimamo česa iskati," je po nedeljskem derbiju s Celjem zatrdil Andrej Bauman, direktor mariborskega rokometnega kluba.

Seha mamljiva z več vidikov

Ta je eden od treh najbolj zainteresiranih klubov za vstop v regionalno ligo, ki Štajerce zanima kot tekmovalni korak naprej in tudi kot nova poslovna priložnost.

"Vse številčnejši odhodi vse mlajših igralcev v tujino so ligo močno osiromašili. V Mariboru, ki je specifično okolje, potrebuješ velike tekme, derbije, spektakle, da si zanimiv. Obiski tekem s Celjem in Gorenjem kažejo, da si Maribor želi vrhunskega rokometa. Z ligo Seha ga bo dobil," je prepričan Bauman, čigar klub vsako sezono napravi korak naprej. Nikakor ni znan po brezglavem nakupovanju, ampak je zavezan iskanju cenovno sprejemljivih in dokazovanja željnih igralskih rešitev. Kar se mu večinoma tudi obrestuje.

Tudi sami pa v klubu vedo, da bodo morali storiti korak naprej pri vzgoji lastnih igralcev. Na lestvici rezultatov mladinskih kategorij so v lanski sezoni zasedli 26. mesto med slovenskimi klubi. Čeprav so vzgojili nekaj reprezentantov mlajših kategorij, se to za zdaj v članski ekipi še ne pozna, a gotovo ostaja izziv za prihodnost.

O vstopnini se bo mogoče dogovoriti

Precej prahu in tudi negodovanja je po zadnjem koncu tedna in skupščini lige Seha dvignila vstopnina, participacija za slovenske klube. Ta naj bi znašala 150 tisoč evrov, mogoče pa so tudi kompenzacije. Bauman pravi, da je v Novem Sadu govoril z najrazličnejšimi ljudmi, a ni slišal nobene konkretne številke.

"Vsi, ki se ukvarjamo s poslom, tudi v klubih, vemo, da si je treba izboriti dobro pogajalsko izhodišče. In liga Seha ima boljšega kot slovenski klubi, zato poskuša iztržiti čim več. Ko bo treba reči da ali ne, bo to odločitev klubov. Prepričan sem, da si Seha želi Slovencev, ki prinašajo izjemno dodano vrednost tako s kakovostnega kot organizacijskega vidika. Na koncu bodo potrebni kompromisi, ki bodo dobri tako za ligo kot klube," v ugoden razplet verjame direktor Maribora.

Ne spreglejte