Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
28. 3. 2014,
16.36

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Linnea Torstensson Marta Bon kvalifikacije evropsko prvenstvo

Petek, 28. 3. 2014, 16.36

2 leti, 6 mesecev

Linnea Torstensson odšla iz Krima, zdaj pa naredila uslugo Slovenkam

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Še pred nekaj meseci je bila Švedinja Linnea Torstensson rokometašica Krima, sinoči pa prva violina svoje reprezentance, ki je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo remizirala s Srbijo.

Tako je naredila uslugo slovenski reprezentanci, ki se je po zmagi nad Švico pomaknila na drugo mesto v skupini. Če bi ga zadržala do konca, bi se po letu 2010 uvrstila na veliko tekmovanje. A do konca kvalifikacij Marto Bon in njena dekleta čakajo še tri tekme. Najprej v nedeljo s Švico na Kodeljevem (17.30), nato domači obračun s Švedsko in nazadnje gostovanje v Srbiji.

A nazaj k Linnei Torstensson. Ta je imela v Ljubljani kar nekaj težav s poškodbami. Ob izvrstni Andrei Penezić tudi ni dobila toliko priložnosti, kot bi si želela. V klubu pravijo, da se je občasno vedla samovoljno, vse skupaj pa je šlo z roko v roki s finančnimi težavami. Skupek vseh dejavnikov je bila prekinitev pogodbe po Krimovi pobudi, igralka in njen zastopnik pa sta bila zelo profesionalna.

Zdaj Torstenssonova igra za danski Viborg. Proti Srbiji je bila ta odlična leva zunanja najboljša strelka Švedinj. Zabila je tudi odločilni zadetek za točko nekaj sekund pred koncem.

"Točka proti svetovnim podprvakinjam na njihovem igrišču je dober rezultat. Popravile bomo malenkosti, da bi v prihodnje delovale še bolje, čeprav smo z remijem izjemno zadovoljne," je povedala rokometašica, ki bo ravno na dan povratne tekme s Srbijo proslavila 31. rojstni dan.

Prav tako v nedeljo bodo na delu tudi Slovenke. Zmaga je edino, o čemer razmišljajo, sicer bi lahko z ''zadnjico podrle, kar so zgradile z velikim trudom", kot se je izrazila selektorica. Ta si želi predvsem zmanjšati število napak in pospešiti igro v napadu.

"Predvsem smo zadovoljni z zmago. Izpolnili smo etapni cilj, kar nam omogoča, da imamo v juniju vse v svojih rokah. Odigrali smo tudi že boljše. Bili smo manj povezani kot sicer. Preveč smo se pustili prekinjati v napadu. Ni se nam uspelo odlepiti, a smo vseeno zmagali in videli neke slabosti, ki jih moramo prekriti do nedeljske tekme," se je dogajanja v četrtkovem večeru v Stäfi spomnila Bonova.

Ne spreglejte