Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 11. 2019,
20.32

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator rokomet liga prvakinj

Nedelja, 10. 11. 2019, 20.32

4 leta, 5 mesecev

Liga prvakinj, 5. krog

Krimovke z zmago na stežaj odprle vrata napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Nina Zulić | Krimovke so na Češkem vknjižile pomembno zmago in naredile velik korak k napredovanju v glavni del tekmovanja. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke so na Češkem vknjižile pomembno zmago in naredile velik korak k napredovanju v glavni del tekmovanja.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj na gostovanju z 31:26 premagale Banik Most in si z zmago na stežaj odprle vrata v glavni del tekmovanja. Vanj napredujejo prve tri ekipe skupine, v kateri krimovke zdaj zasedajo drugo mesto. V zadnjem krogu se bodo pomerile s tretjim Savehofom, medtem ko bo Banik igral z vodilnim Györom, ki ima po petih tekmah stoodstotni izkupiček.

Rokometašice Krima so na Češkem dosegle prvi zadetek in vodstva od takrat niso izpustile iz rok. V prvem polčasu so varovanke Uroša Bregarja vodile največ za tri točke, na polčas so se odpravile z vodstvom s 14:12, v drugem vodile tudi za sedem, na koncu pa zmagale s petimi zadetki razlike. Najbolj razpoložena pri zmagovalkah je bila z desetimi zadetki Nina Zulić, pri domačih pa jih je Dominika Zachova dosegla osem.

Poročilo s tekme Banik Most : Krim:

RK Krim Mercator Banik Most
Sportal Vračajo se z dvema velikima točkama

Kaj so povedali po zmagi?

"Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga ni presenečenje, ampak plod trdega dela."  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga ni presenečenje, ampak plod trdega dela." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: Tekma je bila res živčna, Banik je potreboval zmago, mi pa bi se morali reševati proti Sävehofu. Če se v Györu ne zgodi čudež, smo že uvrščeni naprej. Z zmago proti Sävehofu pa bomo v glavni del odšli s štirimi točkami. Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga ni presenečenje, ampak plod trdega dela. V prvem polčasu smo izkoriščali njihovo nizko višino na krilih, v drugem pa smo igro razširili in vključili Natašo Ljepojo. Tu smo dobili suverenost, odlično pa je v napadu odigrala Nina Zulić.

Nina Zulić, z 11 zadetki najboljša strelka Krima Mercatorja: Zelo sem vesela in ponosna na ekipo, s katero smo izpolnile cilj, ki smo si ga zadale. Tekma je bila zelo pomembna, super je, da smo delo opravile že tu in lahko v zadnjem kolu doma prikažemo super igro in skupinski del končamo s še eno odlično tekmo. Zagotovo zadnje tekme ne bomo vzele z rezervo, želimo si dodatnih točk in verjamem, da bomo še enkrat prikazale odlično igro.

Krimovke so z drugo zmago naredile velik korak k napredovanju v glavni del tekmovanja, saj imajo pred zadnjim krogom na drugem mestu štiri točke. V zadnjem krogu se bodo v nedeljo doma udarile s Sävehofom, ki je pri treh točkah in so ga Slovenke letos že premagale. Na zadnjem mestu je Banik, ki ga v zadnjem krogu čaka vodilni Györ. Madžarke so si s polnim izkupičkom desetih točk že zagotovile napredovanje.

Na prvi tekmi petega kroga je Metz ugnal Podravko, za katero je Tjaša Stanko dosegla štiri gole. Ana Gros je v nedeljo z Brestom z 32:28 premagala Budućnost in vknjižila še peto zmago. K tej je dodala šest zadetkov. Elizabeth Omoregie je z Bukarešto z 21:25 izgubila proti Esbjergu, kar je bil sploh prvi poraz za njeno ekipo. Naturalizirana Slovenka je ob porazu petkrat zadela.

Skupina D, 5. krog:

Lestvica:

Skupina A, 5. krog:

Lestvica:

Skupina B, 5. krog:

Lestvica:

Skupina C, 5. krog:

Lestvica:

Preberite še:

mlinotest ajdovscina
Sportal Ajdovke in Krimovke ostajajo stoodstotne
Krim Mercator Györ
Sportal Krim na Češko predčasno rešit kožo
Ne spreglejte