Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 10. 2018,
15.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

rokomet Krim

Četrtek, 11. 10. 2018, 15.55

5 let, 6 mesecev

Rokomet, liga prvakinj

Krimovke v soboto po prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Krim | Foto Sportida

Foto: Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 19. uri na Kodeljevem igrale tekmo 2. kroga evropske lige prvakinj. Tekmec bo nemški prvak Thüringer, v Krimovem taboru se zavedajo njegove kakovosti, a poudarjajo, da bodo šli po prvo zmago v sezoni.

Ljubljančanke so uvodno tekmo pričakovano in visoko izgubile na gostovanju pri evropskem prvaku Györu (23:39), na drugi strani pa je Thüringer, ki v domači ligi zlahka premaguje tekmece (po štirih krogih ima štiri zmage z razliko v danih in prejetih zadetkih 147:92), presenetljivo doma moral priznati premoč Podravki, ki je slavila z 28:26.

"Tekma proti Györu je pokazala veliko naših slabosti oziroma je bil Györ tako kakovosten, da nismo bili enakovredni niti v enem elementu. Takoj v ponedeljek smo se osredotočili na Thüringer. Ta je izgubil proti Podravki. Nemke spremljam že dolga leta in moram reči, da je bila to ena od njihovih najslabših tekem na domačem igrišču. Tako bo v soboto šlo na nož. Bomo pa tudi mi tokrat na višji ravni, merimo na zmago," poudarja trener Krima Uroš Bregar.

Ta je dodal, da je ekipa Thüringerja zelo kakovostna. "Dodali so še levo in desno zunanjo igralko, mladi nemški reprezentantki Alicio Stolle in Emily Bölk. Krasi jih dinamična, hitra igra, zato bo pomembno, da se čim hitreje vračamo v obrambo. Predvsem pa moramo zaustaviti njihovo hitro igro in organizatorko Iveto Luzumovo," pravi Bregar in opozarja na dejstvo, da so Nemke nevarne tudi z drugih položajev.

Uroš Bregar | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ne bo lahko"

Ob omenjenih je opozoril tudi na Madžarko Krisztino Triscsuk, vračata se Saskia Lang in Alexandra Mazzucco ter izkušena desnokrilna igralka in dobra strelka Lydia Jakubisova. Nemke sicer veliko igrajo tudi z igralko več oziroma brez vratarke, zato se pri Krimu pripravljajo tudi na branjenje z igralko manj.

"Ne bo lahko, Thüringer je res kakovosten, ampak bomo pokazali pravi obraz. Predvsem v obrambi moramo biti na višji ravni, da posledično zadevamo tudi iz protinapadov, česar na prvi tekmi nismo delali," je še povedal Bregar.

Krim se je s Thüringerjem nazadnje srečal v sezoni 2014/15, in sicer v glavnem delu lige prvakinj. Obakrat so slavile Nemke, s 26:23 v Ljubljani in 33:21 doma.

V skupini C tako po prvem krogu vodita Györ in Podravka z dvema točkama, Krim in Thüringer sta še brez. V nadaljevanje tekmovanja se uvrstijo prve tri ekipe iz skupine.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Zdesetkani Celjani nemočni v Franciji
RK Koper
Sportal Koprčani z novim trenerjem do prve zmage
RK Krim Mercator
Sportal Krimovke so se znesle nad Novomeščankami, Žalčanke druge
Ne spreglejte