Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
10.41

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Franjo Bobinac I feel Slovenia svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 10.41

4 leta, 3 mesece

Katarci se zanimajo za vlaganja v Sloveniji, zdaj žogica na njeni strani

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob robu rokometnega svetovnega prvenstva je v katarski Dohi potekalo živahno poslovno srečanje.

Katarska Doha gosti rokometno svetovno prvenstvo, na katerem slovenska reprezentanca brani četrto mesto z zadnjega tovrstnega tekmovanja. Slovenci so tudi letošnji turnir začeli dobro, z zmagama nad Čilom in Belorusijo. Ne le rokometaši in navijači, v Dohi so se te dni mudili tudi številni poslovneži. Razlog je preprost – združiti želijo velik športni dogodek in poslovni interes.

"Potem ko smo se po dramatičnih tekmah z Madžari uvrstili na svetovno prvenstvo, se mi je porodila ideja, da bi bilo smiselno ta dogodek, ki poteka v bogati zalivski državi Katar, izkoristiti za mreženje v trikotniku šport-posel-politika. Mislim, da nam je to v zadnjih dneh uspelo vrhunsko. V zadnjih dneh je bilo na naših druženjih lepo število katarskih poslovnežev. Predvsem pa so prišli pravi ljudje," je z odzivom zadovoljen predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) in uprave Gorenja Franjo Bobinac.

Častni pokrovitelj Borut Pahor

Slovensko središče – I feel Slovenija so pomagali pripraviti tudi urad predsednika vlade, zunanje in gospodarsko ministrstvo, veleposlanica Tanja Miškova ter seveda RZS, ki je vsem naštetim hvaležna za pomoč. Častno pokroviteljstvo družabnega in poslovnega središča v katarski prestolnici pa je prevzel predsednik Borut Pahor, ki se je tudi srečal s katarskimi gospodarstveniki in ogledal nekaj tekem.

"Na drugi strani sta bila predsednika katarske gospodarske zbornice in poslovnežev. Oba sta predstavnika zelo pomembnih družin. Prišla sta s svojimi sodelavci, vsi pa so zelo pozorno poslušali, kaj Slovenija lahko ponudi. Zanimajo se za neposredna vlaganja v Slovenijo. Njena naloga je, da se bo znala na te priložnosti ustrezno odzvati," je Bobinac opazil precejšnje zanimanje za Slovenijo.

Vseeno je opozoril, da bo morala biti vlada v naslednjih korakih še bolj eksplicitna in jasna, kar zadeva vlaganja: "Med tistimi, ki so prišli, so tudi nekateri fondi, bili so investitorji, predstavniki bank, skratka tisti, ki imajo kapital, ki obvladujejo in poskušajo plemeniti kapital za najbogatejše katarske družine. Spraševali so po podjetjih, dejavnostih, industrijah, v katere bi bilo smiselno vlagati. V Sloveniji bi bilo treba še bolj jasno povedati, na kakšen način bo investitor, ki pride v Slovenijo, obravnavan, kakšne so posebne spodbude za investicije in katere so tiste dejavnost in podjetja, ki so na razpolago, da se vanje vključi zalivski kapital."

Ne spreglejte