Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2016,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga prvakov Kiel rokomet Veszprem Branko Tamše Dean Bombač

Sreda, 10. 2. 2016, 16.09

8 let

Izjemna zmaga Celjanov, Gajić Barceloni nasul osem golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V dvoboju 11. kroga lige prvakov so Celjani zmagali pri poljski Wisli. Rokometaši Zagreba so izgubili s Parizom. V četrtek remi Uroša Zormana in poraz Matjaža Brumna.

Celjani so odigrali eno najboljših tekem sezone. Tekmo, ki so jo praktično morali dobiti, saj prav poljskega podprvaka Wislo, ki ima plejado odličnih igralcev, tudi poljskih reprezentantov, na klopi pa španskega selektorja, lovijo v bitki za osmino finala lige prvakov oziroma šesto mesto v zvezdniški skupini A. Poljaki so v Zlatorogu slavili z 28:25, Celjani so jim na gostovanju vrnili z obrestmi.

Bilo je 31:26 (17:12). A do šestega mesta vodi še dolga pot. Na zadnjih treh tekmah (Flensburg, Zagreb, Bešiktaš) bo treba doseči še najmanj tri točke. Celjani ostajajo na sedmem mestu skupine, a so zmanjšali razliko do Wisle.

Tokrat so imeli Celjani odlično realizacijo v napadu. Blaž Janc ob osmih golih ni zapravil niti enega strela. Odgovornost je v težkih trenutkih prevzemal Miha Zarabec (sedem zadetkov), tolikokrat pa je poljska vratarja premagal tudi Žiga Mlakar. V vratih je bil izvrsten Ivan Gajić, ki je ustavil 17 žog.

Tudi brez "ranjenih" je šlo

Vsekakor je treba dodati, da je trener Branko Tamše že po tretjini tekme ostal brez trikrat izključenega Luke Dobelška ter da nista igrala poškodovana Marko Dujmovič in Arthur Patrianova. Naslednji izziv za Celjane bo Flensburg, ki v Zlatorog prihaja v soboto.

Slovenski prvaki so po odličnem prvem polčasu v drugem vodili celo za deset golov, in to večkrat. A nato med 43. in 53. minuto niso zadeli in Wisla se je približala na minus pet. Strelski post je prekinil Zarabec, nato pa je psihološki pritisk izginil, na koncu pa so si pivovarji zagotovili višjo zmago kot Poljaki v Zlatorogu in s tem prednost ob morebitni točkovni izenačenosti.

Vujović tesno poražen

Slovenski selektor na zagrebški klopi Veselin Vujović ni uspel presenetiti Parižanov, ki so imeli ob polčasu že pet zadetkov prednosti, v drugem pa so se Zagrebčani približali, vendar vseeno izgubili. Uroš Zorman je s Kielcami le remiziral s predzadnjim Kristianstadom, Vardar Matjaža Brumna je za zadetek izgubil z drugim Rhein-Neckar Löwnom.

Ne spreglejte