Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 7. 2014,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slavko Ivezič mladinsko evropsko prvenstvo

Sreda, 23. 7. 2014, 18.15

8 let

Ivezič si z mladinci želi med pet najboljših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mladinska moška slovenska reprezentanca je odpotovala v Avstrijo, kjer se začenja mladinsko evropsko prvenstvo. Selektor Slavko Ivezič pričakuje dobro podporo s tribun in uvrstitev okoli petega mesta.

Avstrijski Linz in Traun sta letošnja gostitelja mladinskega evropskega prvenstva. Slovensko izbrano vrsto čakajo boji z Madžarsko, Izraelom in za konec še s Švedsko. Selektor Slavko Ivezič meni, da bi bilo vsako mesto blizu petega za slovensko ekipo in tudi za slovenski rokomet velik uspeh. Med glavnimi kandidati za naslov vidi Dance, Švede, Nemce in Špance, odpisati pa ne želi niti gostiteljev.

"Morda lahko preseneti tudi domača ekipa, ki ima nadarjeno generacijo in za seboj predvsem tudi kakovostno pripravljalno obdobje, kar je za domačine tudi razumljivo. Zagotovo domačini niso brez želja po najvišjih dosežkih. Sem seveda vedno spada tudi Slovenija, ki ima po zaslugi dobrega dela slovenskih trenerjev z mladimi vedno dobre ekipe," pravi selektor Slavko Ivezič.

Slovenska reprezentanca je sestavljena iz fantov, ki so lani osvojili osmo mesto na kadetskem svetovnem prvenstvu, v mladinski konkurenci pa si želijo še stopničko višje.

Na tribunah starši in prijatelji

Tako kot na vsakem velikem tekmovanju se lahko tudi v Avstriji zgodijo presenečenja, opozarja Ivežič. Eno od takšnih se je zgodilo že pred prvenstvom, ko je lani srebrna Hrvaška izpadla v kvalifikacijah z Madžarsko, ki bo prva nasprotnica Slovencev na EP. "Verjamem, da bo prvenstvo v vseh pogledih organizirano na visoki ravni, pričakujem tudi dober obisk tekem in podporo naših navijačev, predvsem staršev in prijateljev igralcev," še dodaja mladinski selektor, ki bo v Avstrijo odpeljal 16 igralcev.

Ne spreglejte