Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2017,
14.49

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Uroš Bregar Olga Perederij Krim Mercator Krim Mercator

Torek, 21. 2. 2017, 14.49

7 let, 2 meseca

Hrvatica odhaja, Ukrajinka prihaja v Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
krim splošna | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Hrvatica Vesna Milanović Litre zapušča Krim Mercator, pri katerem pa pozdravljajo novinko iz Ukrajine. To je 22-letna krožna napadalka Olga Perederij, ki bo v Ljubljani ostala dve leti.

Olgo Perederij, rokometašico, ki s 180 centimetri igra na položaju krožne napadalke, so slovenski ljubitelji rokometa že lahko spoznali. Kot članica slovaške zasedbe Iuventa Michalovce je septembra v dvorani na Kodeljevem nastopila na kvalifikacijskem turnirju za preboj v ligo prvakinj. Njena ekipa je v polfinalu morala priznati premoč ravno krimovkam, ki so bile boljše z 28:22, na koncu pa zasedla četrto mesto, so sporočili iz Krima.

"Olga Perederij je mlada, perspektivna rokometašica, ki smo jo lahko spoznali že na začetku te sezone. Zagotovo bo naši ekipi zelo koristila, saj igra tako v napadu kot obrambi. Glede na to, da nas Vesna Milanović Litre po tej sezoni zapušča, smo bili primorani zanjo najti primerno zamenjavo in verjamem, da smo tudi jo."

Ukrajina, Rusija, Slovaška

Perederijeva je svojo športno pot začela pri ekipi iz domačega Zaporožja. V sezoni 2011/12 je bila članica ukrajinske zasedbe Karpatov iz Užgoroda, za tem pa je sledila prva selitev na tuje. Tri sezone je preživela v dresu ruskega Rostov-Dona, zadnji dve pa na Slovaškem. Nova članica Krima Mercatorja je tudi ukrajinska reprezentantka. V kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo na Švedskem je na šestih tekmah dosegla 28 golov, a to ni zadostovalo za preboj v glavni del tekmovanja. Ukrajina je v skupini z dvema zmagama (obe nad Italijo) zasedla tretje mesto, za Srbijo in Češko.
 
Perederijeva je prva novinka Krima Mercatorja za prihodnjo sezono. Pred tem so zvestobo klubu podaljšali trener Uroš Bregar ter igralki Elizabeth Omoregie in Alja Koren.
 

 

Ne spreglejte