Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2020,
14.44

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Harma van Kreij

Torek, 10. 11. 2020, 14.44

3 leta, 5 mesecev

Harma van Kreij v nizozemski reprezentanci

Krimovki iz Nizozemske so se uresničile sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Harma van Kreij | Harma van Kreij se odpravlja na reprezentančno akcijo s svetovnimi prvakinjami. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Harma van Kreij se odpravlja na reprezentančno akcijo s svetovnimi prvakinjami.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Med 3. in 20. decembrom bosta Norveška in Danska gostili rokometno evropsko prvenstvo za ženske. Slovenke bodo nastopile v skupini A, v skupini C pa se bo skupaj z Madžarsko, Srbijo in Hrvaško borila tudi zunanja igralka Krima Mercatorja Harma van Kreij. Nizozemke so na lanskem svetovnem prvenstvu na Japonskem osvojile zlato kolajno.

LP: Krim Mercator - Bukarešta
Sportal Krimovke blizu, a tako daleč #foto

"Po eni strani sem bila zelo presenečena, a hkrati tudi izjemno vesela priložnosti, ki sem jo z vpoklicem v reprezentanco dobila. Cilj vsakega športnika je, da lahko zastopa barve svoje države in s tem so se mi uresničile sanje," je uvodoma dejala Nizozemka Harma van Kreij v dresu ljubljanske ekipe.

"Vedno sem želela igrati v ligi prvakinj in za Nizozemsko. Leto 2020 si bom zagotovo zapomnila po tem. To je potrditev, da sta se moj trud in trdo delo obrestovala. Pričakovanja izbrane vrste so visoka, saj reprezentanca zadnja leta res izstopa. Manjkali bosta Delaila Amega in Estavana Polman, a tiste, ki bomo oblekle dres z državnim grbom, bomo stopile skupaj in skušale upravičiti sloves, ki ga imamo," je še dodala Harma van Kreij.

Najbolj razpoložena v Rusiji

Na tekmi lige prvakinj v Rusiji se je med strelce vpisala petkrat. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na tekmi lige prvakinj v Rusiji se je med strelce vpisala petkrat. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za krimovo enajstico, ki te dni praznuje svoj 27. rojstni dan, je to prvi vpoklic med najboljše rokometašice Nizozemske. Izbrana vrsta z dežele mlinov na veter in tulipanov je ena najbolj kakovostnih na svetu. Z EP pred štirimi leti so se rokometašice vrnile srebrne, istega leta so bile četrte na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, pred letom dni pa svoje odlične igre v deželi vzhajajočega sonca nadgradile še z naslovom svetovnih prvakinj.

V sezoni 2020/21 je Van Kreijeva nastopila na vseh šestih tekmah v elitni ligi prvakinj. Najbolj razpoložena je bila v Rusiji, kjer je proti Rostov-Donu dosegla pet golov. Skupno jih je na evropskih prizoriščih vknjižila 14 in pri tem s svojo igro ujela pozornost selektorja Emmanuela Mayonnade, ki ji bo ponudil prvo priložnost v dresu oranžno-črnih.

Ne spreglejte