Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2015,
11.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

1. NLB Leasing liga Maribor Branik rokomet Ribnica Branko Tamše Boris Denič

Torek, 15. 9. 2015, 11.46

7 let, 12 mesecev

Gorenje z lahkoto strlo Izolo, še en spodrsljaj Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi po treh krogih 1. NLB Leasing lige je Maribor še vedno brez zmage. Celjani so zanesljivo opravili z Ribnico, Velenjčani pa z Izolo.

Gorenje v tretjem krogu državnega prvenstva ni imelo težav z Izolo. Rezultatska prednost je rasla, trener Gregor Cvijič pa je dal priložnost tudi fantom, ki sicer niso v ospredju njegovih načrtov. Rok Zaponšek je tako obranil tri sedemmetrovke, skupaj pa deset žog.

''Tekmo smo odprli kot je treba. Igro smo imeli nepretrgoma v svojih rokah, v nobenem trenutku v njej ni bilo kritičnih padcev, tako da smo s tega vidika izjemno zadovoljni. Nasprotnika smo vzeli resno, kar se je videlo tudi na rezultatu. Sam sem zadovoljen tako s skupinskim kot tudi s svojim individualnim nastopom. Menim, da je to pravi način, na katerega bi morali igrati vse tekme do konca sezone," je za klubsko spletno stran dejal Miloš Božović, ki je dosegel štiri gole.

Maribor je prišel do prve prvenstvene točke, potem ko je v Novem mestu remiziral s Krko (31:31), ki je zaostajala že za sedem golov. "V prvem polčasu smo naredili preveč napak v obrambi, bili smo preveč statični, kar se je videlo po tem, da so nam Mariborčani dali 21 golov. V drugem polčasu smo popravili igro v obrambi, veliko sta prispevala še vratarja in zdi se mi, da je delitev točk pravična. Danes nam je do preobrata pripomogla tudi publika, za kar se jim zahvaljujem," je bil zadovoljen krkaš Jan Jurečič, ki je dosegel kar 15 golov.

Ribničani so proti Celju ob polčasu zaostajali le za zadetek. V drugi polovici tekme pa dobili 20 golov. Pivovarji so pred potjo v Turčijo, kjer jih v soboto čaka krstna tekma lige prvakov, na Dolenjskem nastopili brez petih igralcev, ki imajo težave z zdravjem, debitiral pa je vratar kadetske reprezentance Gašper Dobaj.

Ne spreglejte