Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
6. 10. 2016,
14.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Matej Avanzo Borut Plaskan rokomet RK Gorenje Velenje

Četrtek, 6. 10. 2016, 14.05

6 let, 7 mesecev

Borut Plaskan je debitiral z zmago

Gorenje sporoča: Ne iščemo trenerja. Našli so legendo kluba.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
gorenje plaskan | Foto Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Velenjski rokometni klub se za trenerjem ne bo oziral vsaj do konca sezone. Rešitev je našel doma. Krmilo ekipe je prevzel nekdanji reprezentant in dolgoletni pomočnik različnih trenerjev Borut Plaskan.

Za Borutom Plaskanom, z več kot 1500 goli najboljšim strelcem v Gorenjevi zgodovini, je uspešen debi na velenjski klopi. Njegova ekipa je z več energije kot na prejšnjih tekmah premagala bosanskega prvaka Izviđač, ki je sicer zadnji na lestvici.

A mlado, čvrsto in bojevito moštvo iz Ljubuškega je že marsikomu, tudi Celjanom, povzročalo precej preglavic. Gorenje je Bosance strlo v drugem polčasu in slavilo z 31:24.

"Tu sem, da bi zmagovali"

Plaskan, ki je bil pomočnik različnim trenerjem kar 11 let, po srečanju ni zganjal evforije, seveda pa je bil zadovoljen. Kot vse kaže, ne bo "gasilec Samo", kot se je izrazil sam. Njegova vloga ne bo začasna, dogovor s klubom je, da bo ekipo vodil (vsaj) do konca sezone.

Borut Plaskan odlično pozna ekipo. | Foto: Liga Seha Gazprom Borut Plaskan odlično pozna ekipo. Foto: Liga Seha Gazprom
"Tu sem, da bomo zmagovali, kar je bistvo vsega. Verjamem v igralce, imamo, kar imamo. Tako kot vedno se bo po sezoni, morda tudi že prej, zgodila kakšna sprememba. A o tem pozneje. Prepričan sem, da je ekipa sposobna več, kot je prikazala. Predvsem si želim hitrejše igre. Igrali smo v krču. Ena mojih nalog je, da fantje igrajo bolj sproščeno," pravi 50-letni Plaskan.

Domačin(i) najuspešnejši

Domači strokovnjak – zgodovina pravi, da so z izjemo Ivice Obrvana imeli ti največ uspeha – je torej dobil prednost pred prišleki. Čeprav so Velenjčani kot še vedno ugleden in dobro organiziran ter za razmere v širši okolici še vedno plačilno dokaj sposoben klub dobili kar nekaj klicev trenerskih agentov. A sporočilo velenjskega direktorja Mateja Avanza je: "Ne iščemo trenerja."


Avanzo je poudaril, da je bila odločitev za razhod z Markom Šibilo zelo težka: "Rezultati niso bili problem. Ni igrišču nismo bili videti tako, kot smo si želeli. To je bil glavni ali celo edini problem. Smo klub, ki gre vsako tekmo v bitko za zmago. Nismo ekipa za umetniški vtis, ampak bolj delovna, rudarska ekipa. Upam, da nas bo to predstavljalo v nadaljevanju sezone."

O kadrovanju in globini žepa

Ni skrivnost, da se Gorenje že leta poskuša izkopati iz dolgov. Načrt aktualnega vodstva kluba je, da bi mu to uspelo v štirih letih. Članska ekipa je zato nekoliko cenejša, vzporedno pa si v Velenju želijo spet vzpostaviti učinkovitejšo produkcijo igralcev, ki je v zadnjih letih močno opešala. Smiselno pa je tudi vprašanje, kdo je sploh izbiral in izbral zdajšnjo ekipo, ki na začetku sezone ni bila videti najbolje.

"Ker so se trenerji menjavali, ekipe pa se sestavljajo zgodaj, nekje do novega leta, si niso izbirali igralcev v popolnosti. A to ne spreminja stvari. Ali je bil problem v kadrovanju? To bo pokazal čas. Ko smo sestavljali ekipo, smo menili, da je vsaj enakovredna tisti iz prejšnje, čeprav je več kot 15 odstotkov cenejša," je pojasnil Avanzo.
Ne spreglejte