Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
19.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Marko Šibila rokomet

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 19.05

6 let, 7 mesecev

Spremembe v Velenju

Gorenje se je razšlo s trenerjem Markom Šibilo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
rokomet Gorenje Velenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dr. Marko Šibila, ki se je na velenjsko klop usedel januarja, ni več trener rokometašev Gorenja. Slovenske podprvake bo do nadaljnjega vodil Borut Plaskan.

Razhod velenjskega rokometnega kluba in trenerja Marka Šibile, ki je svoj mandat začel januarja, ni prav zelo nepričakovan, čeprav se je zdelo, da mu bo klub dal nekaj več kredita. Vsaj do sredine tekme z bosanskim Izviđačem v ligi Seha. Šibilo bo naslednji njegov dozdajšnji pomočnik, ki je to vlogo opravljal tudi pri njegovih predhodnikih, Borut Plaskan, ki je s 1559 goli najboljši klubski strelec vseh časov.

Velenjčani so se dvignili v marketinškem smislu, v rezultatskem ne. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Velenjčani so se dvignili v marketinškem smislu, v rezultatskem ne. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Želeli so drugače

"Z lanskim angažmajem dr. Marka Šibile smo si v klubu zares iskreno želeli, da bi trenerja lahko zadržali na daljši rok, z dolgoročno vizijo krmarjenja med ambicijami ter postopno vzpostavitvijo produkcijskega centra za mlade. A žal, smo po zares tehtnem premisleku sprejeli odločitev ter se z začetkom tega tedna z dr. Šibilo sporazumno razšli.

Ker ne želimo vleči prehitrih potez, smo se odločili, da bo do nadaljnjega glavni trener postal Borut Plaskan, o morebitnem novem strokovnjaku na čelu stroke našega kluba pa se bomo odločali preudarno in brez časovnih pritiskov," je za klubsko spletno stran dejal predsednik Gorenja Milan Meža.

Kot obstranci

Velenjčani so pred sezono precej spremenili ekipo, ki pa resnici na ljubo ne deluje po pričakovanjih. Še bistveno bolj od porazov s Celjem, Zagrebom in Vardarjem - za edini zmagi to sezono so Velenjčani ugnali hrvaškega podprvaka in finskega prvaka - bode v oči slog porazov. Tako proti slovaškemu Tatranu v kvalifikacijah za ligo prvakov kot proti Zagrebu in Vardarju so slovenski podprvaki delovali kot obstranci, brez kakršnihkoli možnosti za presenečenje. Pogosto tudi brez pravega žara.

Nepošteno bi bilo za vse slabo okriviti trenerja, a del odgovornosti je gotovo njegove. Vselej pa je lažje zamenjati trenerja kot garnituro igralcev.

Ne spreglejte