Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
15.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Riko Ribnica Veselin Vujović PPD Zagreb rokomet

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 15.29

6 let, 7 mesecev

Komentar

Vsak ne še ni razlog za razočaranje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
ribnica pokal | Foto L. G.

Foto: L. G.

Zakaj mladih Ribničanov ne bo v Zagreb in zakaj je to dvignilo toliko prahu?

Zgodba o težavah slovenske rokometne reprezentance z levimi zunanjimi igralci, visokimi in močnimi strelci, ki lahko zadetek dosežejo tako, da preskočijo tekmečevo obrambo, se vleče že leta. Dominantnega kalibra trenutno ni. Na tem položaju se izmenjujejo srednji zunanji igralci in mlajši, mednarodno še ne tako uveljavljeni fantje, kakršen je 21-letni Ribničan Nik Henigman.

Tega je v reprezentanco povabil Veselin Vujović. Imel je odličen debi z Norvežani, odpotoval je v Rio, a ga je selektor sredi turnirja zamenjal. Da je za mladeniča, ki ima z Ribničani pogodbo še za prihodnjo sezono, zanimanje pokazal Zagreb, smo na Sportalu pisali že pred meseci.

Imel bi vsaj enega

Veselin Vujović je želel imeti igralca pod svojim okriljem vsakodnevno. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Veselin Vujović je želel imeti igralca pod svojim okriljem vsakodnevno. Foto: Urban Urbanc/Sportida Po tekmi svojega kluba s Celjem pa je Vujović razkril, da si je Henigmana ali njegovega soigralca Jana Grebenca zaradi boljše priprave na tekmovanje želel v Zagrebu do januarskega svetovnega prvenstva. Do dogovora ni prišlo, Črnogorec pa je jasno in glasno izrazil svoje razočaranje. Po nekajdnevnem zatišju je izjava dobila glasen odmev.

"Selektorjeva ponudba je unikum v športu modernega časa, razen če se vrača v čase nekdanje Sovjetske zveze, kjer je bilo na primer za klub po imenu CSKA vse podrejeno državnemu interesu za dosego višjih ciljev. Očitno je ta stara nova pogruntavščina ta trenutek Zagreb, v katerega so letos že prišli trije slovenski reprezentanti, a apetitov očitno še ni konec," je za Ekipo med drugim dejal ribniški predsednik Marko Obrstar.

Tega je zmotilo še, da je na to temo dobil tudi klic predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca.

Če ne (pro)da, pač ne (pro)da

Razumem selektorja, ki si želi imeti igralca v svojem sistemu vsak dan. Še bistveno bolj pa razumem predsednika, ki je s svojim klubom v pretekli sezoni presenetil s tretjima mestoma v prvenstvu in pokalu, dvignil proračun in sprejel evropski izziv.

Kateri predsednik bi v takšnem kontekstu že med sezono pustil enega najboljših igralcev, ki ima za nameček trdno pogodbo, pa četudi ga kliče Zagreb, kjer bi se mu lahko ponudila možnost za regionalno ligo in ligo prvakov?

Kakovostni igralci so pod pogodbami, v tem delu sezone dobiti dobrega pa meji na misijo nemogoče.

Ideja in zanimanje sta bila. Odgovor je bil ne in posel torej ni bil sklenjen. To je to. Nesmiselno pa je upirati prst v Ribničane, češ zakaj se zadeva ni uresničila. Še posebej že po začetku sezone. Če Ribnica ne (pro)da, pač ne (pro)da. Ali posodi.

Ne spreglejte