Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 10. 2021,
20.29

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Marko Bezjak Magdeburg evropska liga RK Gorenje Velenje

Torek, 19. 10. 2021, 20.29

2 leti, 6 mesecev

Evropska liga, 1. krog

Velenjčani blizu presenečenja proti favoriziranim svetovnim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
RK Gorenje Velenje : Magdeburg, evropska liga, Aleks Kavčič | Velenjčani so ponudili dostojen odpor, v prvem polčasu so bili ves čas v vodstvu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčani so ponudili dostojen odpor, v prvem polčasu so bili ves čas v vodstvu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so danes odigrali uvodno tekmo v evropski ligi. Slovenski državni prvak je v prvem krogu skupine C gostil enega od kandidatov za končno zmago v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini iz nemškega Magdeburga in po dobrem boju klonil s 27:31 (14:13).

Velenjska ekipa se je na uvodni tekmi skupinskega dela drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja predstavila v lepi luči, na koncu pa morala priznati premoč imenitnemu Magdeburgu. Trenutno vodilna ekipa v nemškem prvenstvu in nedavna zmagovalka svetovnega klubskega prvenstva v Savdski Arabiji, kjer od leta 2013 igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Marko Bezjak, je bila v prvem polčasu v podrejenem položaju, v drugi polovici tekme pa je zagospodarila v Rdeči dvorani in osvojila obe točki.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v prvem polčasu pošteno prepotili papirnate favorite iz Nemčije. S fanatično borbenostjo v obrambi in raznovrstno igro v napadu – med strelce se je vpisalo devet različnih igralcev – so na trenutke povsem zasenčili kakovostne tekmece na nasprotni strani igrišča.

Najbolj v končnici polčasa, ko so po golu vratarja Aljaža Panjtarja prek celega igrišča prvič na dvoboju povedli za tri gole (14:11), v začetku drugega polčasa pa je njegov vratarski kolega Emir Taletović ponovil vajo in povišal na 16:13.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili v prvem polčasu izjemni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili v prvem polčasu izjemni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Magdeburg odločil na začetku drugega polčasa

Po tem zaostanku so se prebudili rokometaši iz Magdeburga, ki so med 32. in 39. minuto dosegli delni izid 6:0 in zaostanek treh golov spremenili v prednost treh golov (19:16). Ose so se v nadaljevanju po svojih najboljših močeh upirale telesno izjemno pripravljenim tekmecem iz Magdeburga, ki so z rutinsko predstavo osvojili prvi par točk in dokazali, da so eni od glavnih favoritov za končno zmagoslavje v tem tekmovanju.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s štirimi goli, pri Magdeburgu pa Lukas Mertens s šestimi zadetki. "Pred to tekmo smo rekli, da se bomo borili in pustili srca na igrišču ne glede na to kdo nam stoji nasproti. Mislim, da smo to tudi dokazali. Magdeburg je zelo kakovostna ekipa, ki je na koncu igro suvereno zaključila v svojo korist. Mi bomo iskali priložnost na drugih tekmah. Prikazali smo dobro igro, a kljub temu jo želimo izboljšati, popraviti napake in v nadaljevanju na tekmah osvajati točke," je po tekmi dejal Kavčič.

Velenjska ekipa se bo v prihodnjem krogu v torek, 26. oktobra, v španskem Logronu pomerila z La Riojo.

Gorenje Velenje : Magdeburg, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 55

Evropska liga, skupina C, 1. krog

Torek, 19. oktober:
Gorenje Velenje : Magdeburg 27:31 (14:13)
Verdinek 8, Kavčič 4, Pajt in Sokolič po 3; Mertens 6 ... Bezjak 3.

Sävehof : La Rioja 43:31 (23:16)

Aix : Nexe Našice 29:30 (14:17)

Gorenje Velenje - prvaki 2020/21
Sportal Slovenski palček v boj z "najboljšo ekipo na svetu"
RK Gorenje Velenje RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Trebanjci z novo zmago spet ujeli Celjane
Ne spreglejte