Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2018,
22.36

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

3

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca evropsko prvenstvo Slovenija Rusija

Sreda, 5. 12. 2018, 22.36

5 let, 4 mesece

Ep v rokometu za ženske, skupinski del

Slovenke za slovo od EP premagale olimpijske prvakinje, izpadle tudi Hrvatice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

3

Slovenija Srbija rokomet | Slovenke so se od prvenstva poslovile z veliko zmago nad olimpijskimi prvakinjami Rusinjami. Ana Gros je prispevala kar 12 zadetkov. | Foto Grega Valančič / Sportida

Slovenke so se od prvenstva poslovile z veliko zmago nad olimpijskimi prvakinjami Rusinjami. Ana Gros je prispevala kar 12 zadetkov.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenske rokometašice so nastope na evropskem prvenstvu v Franciji končale v slogu -  z veliko zmago 29:27 nad olimpijskimi prvakinjami Rusinjami. Slovenke so že pred tekmo ostale brez možnosti napredovanja v drugi del, Rusinje pa so bile z dvema zmagama že tam. V sredo je bilo konec skupinskega dela tekmovanja v skupinah C in D.

Že po tekmah drugega kroga skupinskega dela, v kateri so Slovenke izgubile s Črno goro in Francijo, je bilo jasno, da so varovanke Uroša Bregarja ostale brez možnosti napredovanja v drugi del prvenstva. A kapetanka Ana Gros in soigralke se niso želele posloviti s tremi porazi, že pred tekmo z Rusinjami so zatrjevale, da bodo dale vse od sebe, da se ne poslovijo z ničlo.

In res so Slovenke izpolnile tihi cilj in presenetile olimpijske prvakinje. Proti Rusinjam so povedle in v prvem polčasu vodile še s 6:5, nato pa so nasprotnice izničile prednost in ušle, tudi na štiri zadetke (10:6). Sledil je nov preobrat, Slovenke so do polčasa ujele Rusinje in se na odmor odpravile z izenačenjem (13:13). V drugem delu so takoj prišle do vodstva in ga kljub grobi igri nasprotnic niso več izpustile iz rok. Slavile so z 29:27 in vknjižile pomembni točki tudi z vidika razvrstitve v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Ob velikem skalpu je z 12 zadetki blestela Grosova, Tjaša Stanko jih je dodala šest, Branka Zec pa je zbrala deset obramb.

Ob Slovenkah se poslavljajo tudi Poljakinje

Slovenke so v svoji skupini končale na četrtem mestu, s prvega so napredovale Rusinje, z drugega gostiteljice Francozinje, s tretjega pa po porazu s Francijo Črnogorke.

V skupini A so Srbkinje premagale Danke, Švedinje pa Poljsko, ki je izpadla. Vse tri reprezentance, ki so napredovale, so imele po 4 točke, na vrhu je končala Srbija.

V sredo smo dobili zadnje odgovore v skupinah C in D, v katerih so napredovale Nizozemke, Španke in Madžarke oziroma Romunke, Nemke in Norvežanke. Poslavljajo se Hrvatice in Čehinje.

Kaj so po zmagi nad Rusijo povedali v slovenskem taboru?

Uroš Bregar je bil po zadnji tekmi ponosen na svoje varovanke. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Uroš Bregar je bil po zadnji tekmi ponosen na svoje varovanke. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Zelo sem ponosen na svoja dekleta, ki so se do zadnjega diha borile vseh šestdeset minut. V prvem polčasu so bile v hudih težavah in zaostajale za štiri gole, a so se pravočasno pobrale in tekmice ne le ujele, temveč prevzele pobudo in stopnjevale svojo igro. Rusinje so v končnici naredile nekaj neizsiljenih napak, kar so moje varovanke izkoristile in se veselile velike zmage."

Ana Gros, reprezentantka Slovenije: "Na vseh treh tekmah na letošnjem evropskem prvenstvu smo dale vse od sebe in se borile po svojih najboljših močeh. Rusinje so imele malce podcenjevalen odnos do tekme, a to nas ni zanimalo, mi smo jo odigrali maksimalno in bile boljše. Res sem vesela, da se v domovino vračamo z eno zmago in ne s praznimi žepi."

 

Skupina B:
Lestvica skupine B:

Slovenske tekme, evropsko rokometno prvenstvo, Francija (30. november-16. december)

1. kolo, petek, 30. novembra
Črna gora : Slovenija 36:32 (18:12)
Gros 8, Mavsar 7, Stanko 5.
Poročilo s tekme

2. kolo, nedelja, 2. decembra
Slovenija : Francija 21:30 (8:17)
Gros 5; Zaadi 6
Poročilo s tekme

3. kolo, torek, 4. decembra
Rusija : Slovenija 27:29 (13:13)
Kočetova 6, Makejeva 5; Gros 12, Stanko 6
Poročilo s tekme

Skupina A:
Lestvica skupine A: 
Skupina C:
Lestvica skupine C:
Skupina D:
Lestvica skupine D:
Rokometna reprezentanca ženske
Sportal Slovenke po dveh porazih brez možnosti napredovanja v drugi krog EP

V drugi del po tri reprezentance

Na evropskem prvenstvu bo nastopilo 16 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine po štiri. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin, ki bodo nato razdeljene v dve skupini po šest. Slovenska skupina B se bo v drugem delu prvenstva premešala s skupino A, v kateri bodo v prvem delu nastopile Danska, Srbija, Švedska in Poljska. V polfinale se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz obeh skupin drugega dela.

Preberite še:

Ana Gros
Sportal Slovenske rokometašice nemočne proti Francozinjam
RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov
Sportal Celje zaostajalo za 7, nato prekrižalo načrte favoritu Nantesu
Ne spreglejte