Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
19.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Elizabeth Omoregie Krim Mercator Krim Mercator slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 19.35

6 let, 6 mesecev

Krimovka

Elizabeth Omoregie želi s Slovenijo uresničiti olimpijske sanje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
elizabeth omoregie krim | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ena od Krimovih prvih violin Elizabeth Omoregie o ligi prvakinj in smelih načrtih s slovensko reprezentanco.

Po tretji zmagi Krima v ligi prvakinj nasploh in tretji zapored so si Ljubljančanke tudi teoretično zagotovile mesto v drugem delu tekmovanja, med najboljšimi 12 ekipami. Po bolniškem dopustu forma ene od prvih violin kluba Elizabeth Omoregie še ni na želeni ravni, a je vsekakor vse boljša. Univerzalna zunanja igralka, ki je stara šele 20 let, čeprav v ligi prvakinj igra že četrto sezono, kombinira nabiranje moči v fitnesu in rokometne treninge.

Na igrišče se je vrnila, a pripravljenost še ni popolna. Najprej si želi dvigniti igro v obrambi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na igrišče se je vrnila, a pripravljenost še ni popolna. Najprej si želi dvigniti igro v obrambi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Poljakinje niso imele česa izgubiti, zato so tekmo začele z 200-odstotno zavzetostjo. Ves teden smo dobivale opozorila, kakšna bo ta tekma. Zmaga na deset golov na gostovanju ni pomenila nič. Ko smo popravile obrambo, se je rezultat takoj popravil," je Omoregiejeva zadovoljna z zmago 29:22 nad Vistalom.

Zdaj pa je čas, da Krim nabira točke proti ekipama, ki bosta prav tako napredovali, zato se bodo te prenesle v drugi del: "Danski NFH je premagal Bukarešto. Obe tekmi bosta zato zelo zanimivi. A težko je predvidevati karkoli. Zagotovo se bomo dekleta kar najbolj trudila, priprava pa bo zagotovo izjemno dobra." Krim Romunke, lani tretjo zasedbo lige prvakinj, gosti v soboto. Na Dansko pa odhaja teden dni pozneje.

V prihodnosti bo nosila tudi slovenski dres. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V prihodnosti bo nosila tudi slovenski dres. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po novem Slovenka

Za mladenko bolgarsko-nigerijskega rodu pa je bil teden tudi sicer poseben. Dobila je namreč slovenski potni list.

"Zelo sem vesela. Rada bi se zahvalila vsem, ki so mi pomagali pri pridobitvi državljanstva in mi zaupali. Videli so, da lahko reprezentanci kaj dam. Vesela sem, da bom imela kakovostnejše tekme in napredovala. Ne vem, kdaj bom lahko zaigrala. Ali bom lahko že na svetovnem prvenstvu, je v rokah IHF (Mednarodne rokometne zveze, op. a.). Tako trenerji kot jaz pa imamo velik cilj: olimpijske igre Tokio 2020. To bi bila izpolnitev sanj. Mislim, da jih s slovensko reprezentanco lahko uresničim," napoveduje Omoregiejeva.

Kdaj v slovenskem dresu?

Kdaj natančno bo lahko oblekla slovenski dres, pravzaprav ne ve nihče. Teoretično čez približno poldrugo leto, ko bodo minila tri leta od njenega zadnjega nastopa za Bolgarijo. Rokometna zveza pa je na IHF vložila prošnjo za možnost skrajšanja tega roka. Če bi bilo le mogoče, bi Liza, kot jo kličejo vsi, lahko nastopila že na svetovnem prvenstvu prihodnje leto. Ali je to mogoče pričakovati, bodo pokazali prihodnji tedni.

Ne spreglejte