Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
16.58

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,68

1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator slovenska rokometna reprezentanca Elizabeth Omoregie

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 16.58

6 let, 5 mesecev

Nova reprezentantka

Elizabeth Omoregie dobila slovensko državljanstvo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,68

1

Krim Nykobink | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Elizabeth Omoregie, rokometašica, ki je do lani branila bolgarske barve, je dobila slovensko državljanstvo.

Je ena od najboljših igralk Krima, v klub je prišla leta 2014 in kljub dveletni prekinitvi kariere pred tem nemudoma zablestela. Elizabeth Omoregie, 20-letna Bolgarka z nigerijskimi koreninami, je pred kratkim podaljšala pogodbo s Krimom do leta 2020. V prihodnosti pa se vidi tudi v slovenski reprezentanci, saj je, kot smo napovedovali, (s)prejela slovensko državljanstvo.

"Rada bi se zahvalila vsem, ki mi pomagajo že vse od prihoda v Slovenijo. Tu mi je res zelo všeč, v ekipi se odlično razumemo, prav tako tudi z dekleti iz reprezentance. Vesela sem, da lahko ostanem tu, da sem del odlične ekipe, za katero verjamem, da bo že kmalu na vrhu Evrope. Komaj čakam nadaljevanje sezone, želim si, da bi vse skupaj igrale odličen rokomet in navdušile vse za to čudovito igro," je za Krimovo spletno stran dejala Omoregiejeva, ki se je v Sloveniji odlično znašla.

Omoregiejeva je imela v zadnjem času kar nekaj težav s poškodbo kolena, a se je pred kratkim vrnila na igrišče. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Omoregiejeva je imela v zadnjem času kar nekaj težav s poškodbo kolena, a se je pred kratkim vrnila na igrišče. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zaradi omejitev Mednarodne rokometne zveze, ki želi triletni premor med reprezentančnim "prestopom", slovenski izbrani vrsti verjetno ne bo še mogla pomagati na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

"Elizabeth v klubu izkazuje izreden potencial ter kakovost in velja za eno od ključnih nosilk igre. Glavni cilj rokometne reprezentance je nastop na olimpijskih igrah leta 2020. V zadnjem obdobju pa imamo težave pri izbiri igralk na levem zunanjem. Z Omoregiejevo bomo pridobili raznovrstnost v napadu in tudi v obrambi, saj je ena od ključnih igralk. Njena prisotnost pripomore tudi k boljšemu razvoju mladih igralk. Pripravljena je pomagati v daljšem obdobju, kar je za nas izjemnega pomena, saj bomo z njo lažje dočakali razvoj igralk iz kadetskih in mladinskih vrst," se je v slovensko prihodnost zazrl njen klubski in reprezentančni trener Uroš Bregar.

Krimov pogled: Deja Doler Ivanović

omoregie | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Elizabeth Omoregie je ena od tistih posameznic naše ekipe, na katerih gradimo prihodnost kluba. Omenjena igralka je po svojih igralskih in osebnostnih lastnostnih ključni člen naše ekipe, ki se bo v kratkoročnem obdobju znova lahko borila za sam vrh evropskega ženskega rokometa.

Je predana, samostojna in zanesljiva oseba, ki si je skupaj s svojimi izjemnimi tehničnimi znanji pridobila visoko stopnjo zaupanja kluba. Na naše veliko veselje smo z njo sklenili dogovor o dolgoročnem sodelovanju, saj bo v Ljubljani igrala vsaj do leta 2020.V klubu menimo, da je Elizabeth igralka, ki lahko tako naš klub kot našo državo popelje do najvišjih športnih uvrstitev.

Z  njenim doprinosom lahko uresničimo svoje športne sanje in sanje vse Slovenije po vzoru naših rokometašev in košarkašev. Tovrstne rokometašice naša rokometna reprezentanca že dolgo ni imela. Elizabeth je namreč tudi vzornica številnih mladih slovenskih in evropskih rokometašic."
Ne spreglejte