Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
12. 9. 2015,
21.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maribor Branik Ribnica Robert Beguš Boris Denič rokomet

Sobota, 12. 9. 2015, 21.45

8 let

Dva kroga, dva poraza Maribora, dve izjavi, eno brezno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V lanski prvenstveni sezoni peta ekipa Ribnice je prizadejala še drugi poraz rokometašem Maribora. Za nameček na njihovem dvorišču. Tako Boris Denič kot Tine Poklar se strinjata, da je ekipa v breznu.

Mariborski rokometaši, ki so imeli pred sezono ambicije povzpeti se višje od tretjega mesta, so vanjo vstopili izjemno slabo, z dvema porazoma. Šokanten je bil že tisti v prvem krogu proti Ormožu. Prave mobilizacije ekipe pa očitno ni bilo, saj je bila od Mariborčanov v dvorani Tabor z 31:26 boljša tudi Ribnica, ki ima na uvodu prvenstva stoodstotni izkupiček.

"Zelo pomemben dejavnik je bil rezultat prve tekme Maribora v Ormožu. Vedeli smo, da ima vrhunskega trenerja, ki je bil četrti na svetu, in kakovostno ekipo. Naš načrt je bil, da se domači ne smejo preveč odlepiti. Če bi oni igrali sproščeno od začetka, bi nas razbili. A rezultatsko smo bili zraven, domači so bili nervozni, grešili so. Mi smo igrali fanatično v obrambi, v napadu pa pametno strpno, na izdelane akcije," je po srečanju razložil ribniški trener Robert Beguš in izpostavil še večjo razpoloženost svojih igralcev v napadu.

Manj igralcev, več strelcev

Čeprav je Ribnica igrala z manjšim naborom rokometašev, sta bila v rubriki strelci zapisana dva Ribničana več. Pri Mariboru je zadelo le pet rokometašev.

"Po tekmi z Ormožem se nam ni uspelo sestaviti, česar sem se tudi najbolj bal. V tistem trenutku, ko je Ribnica povedla, smo padli v igri in ni bilo preklopa. Kljub vsemu fantom nimam česa zameriti, saj so prikazali borbenost. Jutri je nov dan, znašli smo se v določenem breznu, pravega razloga za to pa ne vidim. Skušali se bomo čim prej pobrati iz nastalega položaja. Na treningu bo treba še bolj zavzeto in trdo delati, ker nas nihče razen nas samih nas ne bo potegnil iz tega," je za klubsko spletno stran dejal mariborski trener Boris Denič.

Z zelo podobnimi ali celo istimi besedami, tudi on je uporabil izraz brezno, je srečanje opisal eden udarnih mariborskih igralcev Tine Poklar: "Nov poraz je tukaj in najprej se bomo zamisliti sami pri sebi. Znašli smo v določenem breznu, v katerem bomo ostali, če se ne bomo sami pobrali. V sredo je že nova tekma in s tem tudi prva priložnost za zmago." Maribor je pričakoval vse prej kot takšen uvod v sezono, tako pa je po dveh krogih še brez točk.

Ne spreglejte