Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2013,
12.40

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Denič David Miklavčič Dean Bombač Uroš Bundalo Dinamo Minsk

Sobota, 13. 7. 2013, 12.40

4 leta, 1 mesec

Denič začel delo v Minsku, dvakrat na teden bo učenec tudi sam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dinamo iz Minska je v četrtek začel priprave na novo sezono. Beloruskega velikana je prevzel Boris Denič, ki je s seboj pripeljal še Deana Bombača, Davida Miklavčiča in Uroša Bundala.

Beloruski prvak je novo sezono začel s precej spremenjeno ekipo. Mesto glavnega trenerja je, potem ko je Sergej Bebeško klub zapustil, prevzel slovenski selektor Boris Denič. Precej so premešali tudi karte v igralskem kadru. Za Slovence najbolj zanimive so okrepitve, ki so prišle skupaj z Deničem. V sredo so z glavnim trenerjem prek Dunaja pripotovali Dean Bombač, Uroš Bundalo in David Miklavčič. "V Minsku sem bil že dvakrat, tako da moram reči, da nekaj izkušenj že imam," je beloruskim novinarjem na letališču dejal Denič. "Belorusija je bila nekoč del Sovjetske zveze. Tako kot je bila Slovenija del Jugoslavije. Tudi sam sem živel v socializmu in vem, kaj to pomeni."

"Veseli me, da so z mano prišli trije Slovenci, ki že poznajo moj način dela. Zaradi tega bodo tudi drugi hitreje razumeli. Vsi moramo biti na isti valovni dolžini, razumeti hitre protinapade, kako delovati v obrambi. Zelo pomembno je, da se ekipa med sabo pogovarja. Čeprav sem trener, nisem prav nič drugačen od igralcev. Sem del ekipe," je razlagal sedmi sili, ki si od slovenskega selektorja obeta veliko. Belorusko javnost veseli tudi dejstvo, da je Denič med nominiranci za najboljšega trenerja v preteklem letu. "Seveda sem ponosen. Nominacije, ki je nagrada za moje delo v Sloveniji, nisem pričakoval."

Za Deniča je zelo pomemben tudi jezik, ki se ga želi čim prej naučiti: "Klub bom prosil, da mi najde učitelja, ki me bo poučeval dvakrat na teden. Asimilacija je zame zelo pomembna." Dinamo bo poleg domačega prvenstva, tako vsaj upajo v klubu, nastopal tudi v ligi prvakov. A pot do tja si bo moral še izboriti. Zadnjega avgusta in prvega septembra bodo na kvalifikacijskem turnirju njegovi nasprotniki Tatran Prešov, Bešiktaš in AEK. Če mu uspe turnir dobiti, ga v skupinskem delu najelitnejšega tekmovanja čakajo klubi, kot so Barcelona, PSG in Vardar.

Ne spreglejte