Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
11. 5. 2016,
22.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

rokomet Branko Tamše Marko Šibila

Sreda, 11. 5. 2016, 22.30

6 let, 7 mesecev

Celjski trener besen, za velenjskega remi realno stanje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
marko sibila gorenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Drugi remi med Gorenjem in Celjem v letošnji sezoni je Velenjčane ohranil na vrhu lestvice s točko prednosti. Velika verjetnost je, da bo o naslovu odločala zadnja tekma sezone med tema nasprotnikoma.

"Zagotovo sta bila drugi polčas in vrnitev v igro tista prava stvar, a žal smo bili v prvem polčasu preveč pod vtisom tekme. Naredili smo preveč začetniških napak, zgrešili dve sedemmetrovki in nismo bili prepričani o stvareh. Celjani so zato zlahka dosegali zadetke," je velenjski trener Marko Šibila opisal dogajanje v prvi polovici derbija s Celjem. Njegova ekipa je prišla do remija po sedmih golih zaostanka. To je bil najbolj dramatični derbi sezone. Ekipi se bosta spet srečali v zadnjem, 10. krogu končnice.

Lahko bi celo zmagali

"V drugem polčasu se je stvar spremenila, mi smo vzeli stvari v svoje roke, narekovali ritem in na koncu bi lahko, z malce sreče, celo zmagali. Nedoločen rezultat je najbolj pravičen, za nas je realno stanje, z maksimalno borbenostjo in pristopom je to tisto, kar lahko trenutno naredimo. Še naprej moramo delati, kot smo si začrtali, in prvenstvo bo še zelo zanimivo," je sklenil velenjski trener.

 

branko tamse | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

 

Bes in pometanje

Njegov kolega s celjske klopi Branko Tamše je bil besen kot ris, predvsem na sojenje. A v isti sapi je treba pomesti pred svojim pragom. Celjani so bili v drugi polovici tekme bistveno manj natančni v napadu, žoge so letele v tekmečeve roke, navsezadnje pa so imeli tudi "zicer" za zmago.

"Igrali smo, kot smo se pripravljali. Imeli smo sedem golov prednosti, morda bi lahko bilo tudi več. Sprememba velenjske obrambe nam je spodrezala krila. Dogajale so se neke stvari, ki ne spadajo zraven. Sodeč po igri sem razočaran, ker smo izgubili točko. A prvenstvo je odprto, obračamo se proti Ribnici," so se glasile Tamšetove misli: "Glede sojenja želim le enak kriterij za obe ekipi. Tega danes ni bilo. Na žalost."
 

Ne spreglejte