Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
10. 5. 2016,
18.20

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Borut Plaskan Robert Šafarič RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško rokomet

Torek, 10. 5. 2016, 18.20

6 let, 8 mesecev

Sedem olimpijcev znova na igrišču

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
pungartnik cvijic reprezentanca | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Zanimiva uvertura v sredin derbi med Gorenjem in Celjem bo tekma legend obeh klubov, na kateri se bo predstavilo sedem nekdanjih udeležencev olimpijskih iger.

Beno Lapajne, Branko Bedekovič, Jani Likavec, Marko Oštir, Roman Pungartnik, Uroš Šerbec in Tomaž Tomšič so za Slovenijo zaigrali ali v Sydneyju ali v Atenah, v sredo ob 17. uri pa bodo v velenjski Rdeči dvorani. Bedekovič in Oštir na velenjski strani, preostali pa za celjsko ekipo na "predderbiju" veteranov.

Morda so potrebne hlače z malenkost večjo številko kot v dneh, ko je bila forma na vrhuncu, morda je kakšen las manj ali pa kakšen siv več. Igralo se bo v nekaj prestav nižji hitrosti, najbrž bo hitreje zmanjkalo sape. A občutek, kako je treba ravnati z žogo, je gotovo ostal. Nedvomno bo padla tudi kakšne akcija za gledalce.

Veteranski prispevek k derbiju

"Rad bi poudaril, da je ideja vrhunska, in za to vse pohvale. Veseli me, da lahko tudi mi veterani dodamo nekaj za promocijo slovenskega rokometa. Vsi, s katerimi sem se slišal, so bili nad idejo in povabilom navdušeni. Tukaj bo šlo bolj kot ne za druženje, kakšne vrhunske igre tokrat ne bo, to pa bomo zagotovo lahko videli na večernem derbiju. Nas pa vsekakor veseli, da bomo tudi mi nekaj dodali k temu izjemnemu spektaklu, ki mu bomo priča v sredo popoldne,'' je na novinarski konferenci pred derbijem dejal predstavnik Gorenjevih legend Borut Plaskan.

 

Borut Plaskan bo na igrišče popeljal velenjsko ekipo. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Borut Plaskan bo na igrišče popeljal velenjsko ekipo. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

 

Na celjski strani bo igral njegov nekdanji reprezentančni kolega z levega krila Robert Šafarič: "Tudi sam bi rad pozdravil idejo, da se po nekoliko letih spet srečamo. Vsi vemo, da v igri ne bo nekega tekmovalnega naboja. Gre za to, da se družimo, spet srečamo, zvečer pa vsi skupaj uživamo v večnem derbiju med dvema največjima slovenskima rokometnima rivaloma."

Ne spreglejte