Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
29. 5. 2015,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Uroš Zorman Sergej Rutenka liga prvakov

Petek, 29. 5. 2015, 17.46

8 let

Brez slovenskega pridiha ni zaključnega turnirja lige prvakov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na finalnem turnirju rokometne lige prvakov bosta med četverico moštev nastopila tudi Uroš Zorman in Gašper Marguč. Prvi bo lovil že svoj četrti naslov, Marguč pa prvega.

V soboto se začenja finalni turnir četverice v rokometni ligi prvakov v Kölnu, kjer bodo nastopila moštva Kielc, Barcelone, Veszprema in Kiela.

Med štirimi moštvi bosta dve imeli tudi slovenski pridih. S poljskimi Kielcami bo svoj četrti naslov lovil Uroš Zorman, prvič pa bo na zaključnem turnirju nastopil tudi 24-letni Gašper Marguč z madžarskim Veszpremom.

Izkušeni Zorman ima v svoji bogati karieri že tri evropske naslove. Prvega se je veselil pred 11 leti v dresu Celja, uspeh pa je dvakrat ponovil še s Ciudad Realom. Ob vseh treh slavjih je imel ob sebi Belorusa s slovenskim potnim listom Sergeja Rutenko, ki bo tokrat Zormanu stal nasproti v polfinalu z Barcelono.

Beloruski bombarder je s tremi različnimi klubi že šestkrat stal na vrhu Evrope. Prvič je bil tam s Celjem, nadaljeval s Ciudad Realom in za zdaj še zadnjič slavil z Barcelono, ki je bila zadnja nenemška zmagovalka. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je nato nastopal še za izbrano vrsto Španije in se nato vrnil k Belorusiji, lahko postane prvi rokometaš, ki bo šest naslovov osvojil s tremi različnimi moštvi, in skupno četrti s šestimi lovorikami v žepu, tudi po tej sezoni pa bo na samem vrhu ostal Andrej Xepkin, ki ima kar sedem prvih mest v ligi prvakov, vse s katalonskim velikanom.

Kar 11 se jih je ustavilo tudi v Sloveniji

Le nemški Kiel ne bo imel v svojih vrstah nobenega rokometaša, ki je igral v katerem od slovenskih klubov.

V preostalih treh bo takšnih kar 11, med njimi največ pri Veszpremu, kjer so ob Marguču svoj čas na slovenskih igriščih preživeli tudi Momir Ilić (Gorenje), Renato Sulić (Celje), Mate Lekai (Celje), Mirsad Terzić (Celje) in Mirko Alilović (Celje).

Pri Kielcah družbo 35-letnemu Zormanu delajo Ivan Čupić (Gorenje), Denis Buntić (Koper) in Željko Musa (Trimo, Gorenje), Barcelona pa ima edinega predstavnika v že prej omenjenem 33-letnem Rutenki.

Od aktivnih prvi v vrsti Marguč

V moštvih, ki so še v igri za naslov lige prvakov, je nasprotnikovo mrežo največkrat zatresel nekdanji član velenjskega Gorenja Momir Ilić, ki je že pri številki 101. Le en zadetek do stotice manjka še Makedoncu pri Barceloni Kirilu Lazarovu, na vrhu pri Kielcah je domačin Karol Bielecki s 76 zadetki, nemški Kiel pa se zanaša na Srba Marka Vujina, ki je mrežo nasprotnikov zatresel 69-krat.

Ob dveh še aktivnih Slovencih je uspešnejši mlajši Marguč, ki je s 35 zadetki tretji strelec madžarskega prvaka, Zorman pa je za Poljake dosegel 29 zadetkov.

V skupni razvrstitvi je sicer na visokem devetem mestu že izpadli član Montpelliera z 71 zadetki, le mesto za njim pa Dean Bombač, ki je bil za Szeged uspešen 69-krat.

Ne spreglejte